Ermua 29.05.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Witam Chciałbym osadzić puszki prądowe przed położeniem glazury. Pytanie czy licować je ze ścianą można? czy muszę zrobić jakiś występ względem ściany mając na uwadze późniejszą glazurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.05.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 puszki osadzaj razem z glazurą, jak obsadzisz wcześniej, to później i tak je wykujesz i obsadzisz od nowa razem z glazurą. Jak już, to zlicować ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.05.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 puszki wystaw na około 1 cm - nic nie będziesz musiał wykuwać i jeszcze raz osadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 14.06.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 To wysune na około 1cm.też nie wiem po co miałbym potem skuwac. A tak w ogóle to co dobrego jest na rynku do obsadzenia puszek? Jakaś firma polecana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmite 14.06.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Nic nie trzeba wykuwać.. po to są pierścienie dystansowe. Zazwyczaj 12-24mm, albo segmentowe 6-30 (co 6). Całe 0,60-1,2zł. I jeszcze na koniec puszka głębsza - łatwiej kable pomieścić. Ja świadomie dałem w całym domu puszki o 1,5-3cm za głęboko.. bo przed tynkami równo ze ścianą. Dzięki temu mam równo, solidnie osadzone puszki i dodatkowe miejsce na złączki. Używałem perflix T (Knauf) i polecam, szybko się rozrabia, dosyć długo wiąże. Warto tylko odkurzyć, zagruntować otwór i zrobić parę dodatkowych zadziorów na puszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 15.06.2016 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałem o tych pierscieniach. Jak tego używać. Ja już mam tynk. Puszki po prostu są nie osadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmite 15.06.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Tynk nie ma znaczenia, chodziło mi o to, że jeżeli puszki osadzisz za głęboko to możesz przykręcić pierścień zamiast wykuwać. Ale dobrze pisał Grend żebyś od razu wystawił o grubość płytki plus zakładana grubość kleju minus parę mm i o ile nie masz wybitnie krzywych ścian to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 15.06.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 I wyznacz sobie miejsce puszki tak żeby wypadała mniej-więcej w środku kafla przyszłej glazury - będzie estetyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts