dropsec 30.05.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, Urządzamy kuchnię, w projekcie mamy coś takiego jak na rysunku poniżej: Problem mamy z lodówką, ponieważ wszystkie drzwi w lodówkach side by side otwierają się tak że należy zostawić albo sporą przerwę między ścianą lodówki a dalszą zabudową kuchni, albo wysunąć ją do przodu o głębokość drzwi (co wygląda jakby projekt kuchni był zrobiony przez laika). Są lodówki French door, ale w Polsce mało popularne i nawet nie ma gdzie zobaczyć jej na żywo. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, jakiś model lodówki który pozwoli otwierać ją w ten sposób bezkolizyjnie ? Mam jeszcze taki pomysł ale zostawiam go na ostateczność, tj. zrobić wokół lodówki takie cofnięte półki na wino (kratownicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 30.05.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 tyle że lodówka musi bardziej wystawać bo jest głebsza (76cm) niż szafki zazwyczaj 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dropsec 30.05.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Ale to że ktoś sobie wymyślił że szafki są standardowo na 60 cm, nie znaczy ze nie mogę mieć je na 76 cm Domyślnie chcę mieć właśnie taką głębokość mebli w tej zabudowie przy lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyde 31.05.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Półki na wino odpadają, bo lodówka się grzeje więc to wino "zagotowałoby się". A co do lodówek to jest tak, że niestety muszą być one wysunięte do przodu. Sama taką będę mieć i dokładnie to przerobiliśmy. ' Pozdrawiam Witam, Urządzamy kuchnię, w projekcie mamy coś takiego jak na rysunku poniżej: [ATTACH=CONFIG]357144[/ATTACH] Problem mamy z lodówką, ponieważ wszystkie drzwi w lodówkach side by side otwierają się tak że należy zostawić albo sporą przerwę między ścianą lodówki a dalszą zabudową kuchni, albo wysunąć ją do przodu o głębokość drzwi (co wygląda jakby projekt kuchni był zrobiony przez laika). Są lodówki French door, ale w Polsce mało popularne i nawet nie ma gdzie zobaczyć jej na żywo. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, jakiś model lodówki który pozwoli otwierać ją w ten sposób bezkolizyjnie ? Mam jeszcze taki pomysł ale zostawiam go na ostateczność, tj. zrobić wokół lodówki takie cofnięte półki na wino (kratownicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endzi88 10.08.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Mogę wiedzieć jak rozwiązałes temat tej lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 10.08.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 najpierw sprawdzić jakie szczeliny zaleca producent bo lodówka musi się chłodzić w mojej jest 6cm po boku i nie zamierzam tego zmniejszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts