szala18 30.05.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, chciałem zapytać o prawidłowe połączenie krokwi z jętką ... a mianowicie ... czy może być to wykonane za pomocą szpilek (długich cienkich gwoździ) w ilości 2 sztuk z lewej i prawej strony (od strony jętki do krokwi) czy musi być przestrzelona śruba np M12 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 30.05.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, chciałem zapytać o prawidłowe połączenie krokwi z jętką ... a mianowicie ... czy może być to wykonane za pomocą szpilek (długich cienkich gwoździ) w ilości 2 sztuk z lewej i prawej strony (od strony jętki do krokwi) czy musi być przestrzelona śruba np M12 ?? M10 albo M12 na przelot. Można też wyciąć siodełko na 2,5 - 3 cm. Do tego bijemy 200 mm gwoździa od dołu (wg mnie gwóźdz lepiej usztywnia) i jest cacy na długi czas:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.05.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 A ja dopiszę jeszcze tak bo mnie ręka aż swędzi. Jeżeli dach o konstrukcji jętkowej nie oparty na płatwiach to daje się jętki z obu stron krokwi i skręca się przy pomocy śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 04.06.2016 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 no właśnie wszyscy mówią o śrubach ... moi dachowcy zrobili bez srub tylko nabite gwożdziami .... i mam wrażenie że jak bedzie podłoga na poddaszu z plyt osb i wejdą tam dwie osoby i jakies rzeczy do skladowania to jetka puści .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 04.06.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Tymczasowo sie przybija gwozdziami ale pozniej albo szpilki na wylot albo wkręty ciesielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 06.06.2016 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) włożone są dokładnie te wkręty ciesielskie ... po 2 sztuki na jedne łączenie krokwi z jętką.... wystarczy to ?? zle sie wyrazilem że to gwozdzie ... Edytowane 6 Czerwca 2016 przez szala18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts