polokp25 30.05.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam Chciałbym się spytać o formalności, krok po kroku jakie trzeba załatwić aby zainstalować centralne ogrzewanie na gaz w mieszkaniu Moja sytuacja wygląda tak:- mieszkanie 42 m2 w bloku. (2 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój, korytarz) - mieszkanie we wspólnocie - Obecnie mieszkanie ogrzewane jest na piec kaflowy. - Mam także instalację gazową do kuchenki gazowej w kuchni i do podgrzewacza wody w łazience. - Instalacja gazowa była wymieniana w całym bloku 5 lat temu, wszystkie liczniki zostały wyniesione na klatkę schodową, rury są nowe, cienkie, spawane. Piec gazowy dwu funkcyjny chciałbym mieć w łazience na obecnym miejscu podgrzewacza wody.Co mam: - Mam pozytywną opinię kominiarza na instalację pieca- podpisy mieszkańców wspólnoty o instalację pieca dwu funkcyjnego. Co jeszcze potrzebuje i w jakiej kolejności załatwiać ?Czy potrzebuje jakiś projektów, zezwoleń innych i całej tej papierologii ? Jakie prawo wymaga te projekty, odbiory itd ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 01.06.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zapytaj gazownie czy zawrze umowę na dostawę gazu na cele ogrzewania .Jak zamontuję kocioł bez przerabiania instalacji gazowej . To możesz to robić bez projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts