kusykzy 01.06.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dzien Dobry, Mam pewne trudnosci z uruchomieniem kotlowni. Bardzo potrzebuje kogos kto sie na tym ZNA i WIE CO ROBI a nie probuje. Niestety tak dzilal pan ktory to wszystko prubowal ustawic dotychczas.Sytem nie jest zanadto skomplikowany wydaje mi sie. Zalozenia sa takie:Piec gazowy kondensacyjny buderus, czujnik pogodowyKominek z plaszczem wodnym ze sterownikiemKazdy obieg podlogowki ma wlasny sterownik otwierajacy/zamykajacy zawor w skrzynce rozdzielaczowej.Cale ogrzewanie podlogowe (oprocz lazienek i strychu) Ja to widze tak: Piec ma sie wlaczac... (no wlasnie kiedy??) i grzac tak dlugo az wszystkie regulatory pozamykaja swoje zawory, cieplo nie bedzie odbierane i woda na powrocie bedzie powyzej jakiejs temp - wtedy piec sie wylaczy. I potem sie wlaczy znowu tylko nie wiem kiedy bo tych czujnikow jest 14. Dodatkowo kiedy napalimy w kominku i temperatura w plaszczu bedzie wystarczajaca ma sie uruchomic pompa miedzy kominkiem a wymiennikiem (woda w plaszczu jest w obiegu zamknietym). Jesli zdazy sie napalic w kominku kiedy wszystkie pomieszczenia sa nagrzane to cieplo musi zostac jakos odebrane najlepiej do zasobnika CWU wydaje mi sie. Czy jest tu ktos z 3miasta kto potrafi taka kotlownie popodlaczac?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusykzy 03.06.2016 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusykzy 06.06.2016 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 A co tu jest takie skomplikowane? Myslalem ze dwa zrodla ciepla, kominek i piec to w dzisiejszych czasach nic skomplikowanego...?Czy chodzi o te sterowniki w kazdym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 06.06.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Nie jest to najprostsza instalacja, ale spokojnie do ogarnięcia przez kumatego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusykzy 06.07.2016 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Czy latem powinny zalaczac sie pompy od podlogowki czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 06.07.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Mogą, w celu przeciwdziałania zastaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusykzy 31.08.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 NO i znalazl sie ktos taki, Przyszedl popatrzyl. tu mowi trzeba zmienic, tu trzeba zmienic tu wstawimy sprzeglo tu komputrek i wszystko cacy. Zadna w sumie sztuka a na pewno nie rzezba. Pompy od podlogowki zalalczaly sie bo artysta rzezbiaz wlasnie podlaczyl je po prostu tam gdzie pompa pieca i za kazdym razem jak grzalo cwu to pompy n apodlogowke tez sie wlaczaly.Zycze wszystkim wiecej szczescia.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts