joloł 01.06.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Chciałbym w garażu potrenować sobie na worku bokserskim, ale nie chce katować sąsiadów odgłosami uderzeń, pomyślałem więc żeby wyciszyć jakoś drzwi garażowe. Jest to "goły" metal i nie mam pojęcia czym to można okleić- styropianem, jakąś gąbką? I czy radę jakoś uszczelnić szparę między drzwiami a podłogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 01.06.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 kupujesz wełnę do kominków , to takie prasowane arkusze i będzie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joloł 02.06.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 kupujesz wełnę do kominków , to takie prasowane arkusze i będzie cisza dzięki a jesteś w stanie mi coś doradzić jak można "zatkać" szparę między drzwiami a podłogą, kiedy drzwi są opuszczone? w grę wchodzą jakieś uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.06.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Prędzej zastosowałbym wełnę mineralną w arkuszach taką jak do poddaszy. Taniej Cię wyniesie ta impreza. Jeśli cały garaż to blaszak to takie rozwiązanie doprowadzi Cię co najdalej do pylicy płuc. Za mocno pracuje konstrukcja i będzie wszystko latać w powietrzu którym oddychasz.Co do samego zamknięcia - nie da się zrobić aby to było w 100% szczelne. Taki urok bram garażowych. Taniej będzie kupić skrzynkę vodki i zaprosić sąsiadów na grilla tłumacząc jednocześnie, że te dziwne dźwięki z garażu to nic sprośnego. A i sąsiedzi bardziej Cię polubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 15.06.2016 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 A wieszając worek u sufitu, z garażu - wyjdzie pudło rezonansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.06.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Jedyne o czym pomyślałem to pianka natryskowa. Pomysły wcześniejsze z wełną czy innym wygłuszeniem chyba mijają się z celem. Szczególnie wełny do kominków bym tu nie polecał z prostego względu - jej zadanie i konstrukcja zarazem jest przystosowana do zupełnie innych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gettis 22.06.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Pianka natryskowa to dobre rozwiązanie. A oprócz tego słyszałem też, że opakowania po jajkach świetnie wyciszają pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 22.06.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) wypraski od jajek - tłumią jedynie dźwięki odbite, a o wygłuszaniu pomieszczeń poczytajcie na forum: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forums.html , dział: Audio i Akustyka Edytowane 22 Czerwca 2016 przez jm.yarec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Pytanie kto jaki ma budżet. Można i pudełkami po jajkach a można i po kierownika filharmonii zadzwonić . Pewnie już Kolega uporał się z problemem, bo nie pisze i nie zagląda na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts