Rom33 01.06.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Witam, Mury już stoją, strop w budowie, przyszedł czas na wybór okien i jak zawsze w życiu żeby nie było za łatwo, jest zbyt duży wybór Potrzebuję 10szt. okien: - 2500x2300 - przesuwne PSK - 2 szt - 1200x1250 - pojedyncze - 1 szt - 1500x1500 - podwójne - 1 szt - 2100x1200 - podwójne - 1 szt - 2400x2300 - okno stałe - 1 szt - 1000x2050 - pojedyncze - 1 szt - 900x1200 - pojedyncze - 3 szt Dostałem 3 oferty na w/w okna: - OKNOPLAST PLATINIUM EVOLUTION 2 z montażem - prawie 20tyś. - OKNA NA PROFILU VEKA SOFTLINE 82 - 16tyś. - PAGEN BLUEVOLUTION 82 MD ARTLINE (Bruegmann-Salamander) -17tyś. Które wybrać? Które najlepsze? Wiem, wiem, ciężko odpowiedzieć :/ Z wizyt w salonach sprzedaży, informacji z ulotek i internetu mój ranking wygląda następująco PAGEN-OKNOPLAST-VEKA Zgadzacie się z moim wyborem? Teraz rolety zewnętrzne podtynkowe. Również od dystrybutorów okien dostałem wycenę rolet, średnio koszt to 10tyś. Interesują mnie rolety elektryczne, sterowane z pilota z silnikami przeciążeniowymi. Jak wygląda instalacja elektryczna takich rolet? Wystarczy tylko wyprowadzić kable zasilające 230V? Całe sterowanie jest w środku kasety z roletą czy trzeba jakieś dodatkowe puszki porobić? Centralka steruje radiowo roletami czy po kablu? Wybaczcie naiwne pytania ale jestem zielony z prądem Za wszelką pomoc z góry serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.06.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Nie podajesz co to za producent okien na profilu Veka. Na pewno Pagen nie byłby moim numerem 1 Co do rolet to przy radiówkach wystarczy wyprowadzić zasilanie do ich podłączenia. Całe sterowanie jest wewnątrz i wszystko odbywa się droga radiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom33 06.06.2016 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Rolety już o nich poczytałem i myślę że nie będzie z nimi problemów. Jakich producentów rolet polecacie? Co do okien to jadę jutro jeszcze raz na rekonesans do salonów, dowiem się więcej Mam 4 ofertę: - Aluplast Ideal 4000, 5 kom. - Ovlo Classic, 6 kom. okucie Siegienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.06.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 ..Mam 4 ofertę: - Aluplast Ideal 4000, 5 kom. - Ovlo Classic, 6 kom. okucie Siegienia Patrząc na nazwy komponentów tej oferty to jest to pewnie jedna z najtańszych propozycji jakie dostałeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom33 06.06.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Patrząc na nazwy komponentów tej oferty to jest to pewnie jedna z najtańszych propozycji jakie dostałeś.. dokładnie są tańsze o około 2,5 tyś od Veki, 3,5 tyś od Pagen i 6 od Oknoplastu. Jutro jadę raz jeszcze wszystko obejrzeć razem z żoną będzie kontrola wyglądu, estetyki itp. Porównując wszystkie propozycje, przeglądając foldery i specyfikacje oraz cenę to przekonuje mnie Pagen/Veka później Oknoplast bo jest droższy no i znalazłem temat okien Platinium Evolution 2 odnośnie dodatkowej komory, piszą że to starszy profil 5 komorowy w którym podzielono 1 komorę na dwie przez co obie nie spełniają swoich funkcji gdyż są mniejsze niż 5mm. Jakie są wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.06.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Takie, że za dużo marketingu przyswajasz. Wystarczy zerknąć na parametr Uw by stwierdzić czy dodatkowa komora ma znaczenie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom33 07.06.2016 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ok, masz rację, jak we wszystkim trzeba realnie podchodzić do sprawy a nie opierać się na opiniach pismaków, teraz to już wszystkie artykuły są pisane pod zamówienie Po dzisiejszym rozpoznaniu na placu boju pozostały - PAGEN BLUEVOLUTION 82 MD ARTLINE (Bruegmann-Salamander, okucia Wikhaus activpilot) - okna Witraż z Białegostoku (profil Veka Softline 82, okucia MECO ). Odpuściliśmy Aluplast i Ovlo, Oknoplast na 90% też ze względu na wygląd profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia12345 04.09.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Witam Ja mam 19 okien wraz z balonowymi i tez mam dylemat z tym ze w veka wycena to mam 31 tys.frontline nie wiem czy to dobre okna w sensie profile i jeszcze 2 szybowe wolałabym 3 szybowe jakie polecacie za podobna cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ewcia, to co napisałas to jest bez sensu. Niestety. Podalas kwotę i nazwę profilu. To kompletnie nic nie znaczy. Obawiam sie ze jak trafisz d osalonu, w którym będą wiedzieli o czym mowia (nie tylko cena i chwytliwa nazwa), to poznasz wartości znacznie wyższe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom33 05.09.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam ponownie.W końcu wybraliśmy Vekę Softline 82. Teraz mam dylemat w punkcie montażu, brać ciepły montaż czy nie? Mury z Silki, okna 3 szybowe, nie mam wyrobionego zdania o ciepłym montażu, dostałem propozycję wykonawcy na 1500 zł. Warto czy to tylko chwyt reklamowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts