Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysy na tynkach

Recommended Posts

Baumit. Czytałem, że miałeś z nim problem.

Tylko rok wcześniej garaż był otynkowany i tam też jest baumit. Jedno pęknięcie i to na 30cm. Tylko tam woda lała się ze ścian jak schło ( jak pamiętam to był luty ) teraz praktycznie nie było wody na ścianach.

Jak sobie poradziłeś z tymi rysami? miałeś takie same jak u mnie ?

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość grend
Uspokoje was - na dużej części tynków z wora wychodza rysy - to jest brak "przygotowanego" wapna. Na tynkach z "moczonym" wapnem przy zachowaniu technologi cos takiego praktycznie nie istnieje.

Gość grend
na jednej ze ścian używałem z worka tynk Atlasa. Nie dość, że bardziej plastyczny, ładniej się zaciera, to na dodatek nic nie popękało.

ja jak widziałem ryski na tynkach tzw pajeczynka to juz wiedziałem z czego było robione. To też jest opinia tynkarzy i dlatego mam z betoniarki + wapno moczone

a jaki to tynk? czy nie czasem Baumit?

Tynk cementowo-wapienny lekki maszynowy wewnętrzny MPI 25 L (Baumit MPI 25 L)

Jeżeli tym masz zrobione tynki to się nie dziwię że są popękane i rysy. Miałem tym robione u siebie.

Jedno wielkie gówwno. Reklamacia nic nie dała, odrzucili....NIGDY WIĘCEJ firmy baumit

ja jak widziałem ryski na tynkach tzw pajeczynka to juz wiedziałem z czego było robione. To też jest opinia tynkarzy i dlatego mam z betoniarki + wapno moczone
My nie piszemy o ryskach typu "pajęczynka" bo tego nie widać gołym okiem.

Piszemy o pęknięciach które widać gołym okiem z odległosci 3-4m

Miałem dobrego wykonawce, On składał, baumit zaproponował jakaś specjalna farbę która miała te rysy zlikwidować(podobno produkują ją tylko do tego celu). Oczywiście olałem sprawę, bo co by nie stosował, to te rysy i tak będą. wcześniej lub później i tak wylezą, zwłaszcza, że ja tynkowałem dwa lata temu, a tych rys po dwóch zimach jeszcze przybyło.

20140613_143603.jpg tak u mnie w czerwcu wyglądała jedna ze ścian. Zmoczone aby aparat to widział, zwłaszcza, ze zdjęcie robiłem telefonem z dolnej półki.

Miałem dobrego wykonawce, On składał, baumit zaproponował jakaś specjalna farbę która miała te rysy zlikwidować(podobno produkują ją tylko do tego celu). Oczywiście olałem sprawę, bo co by nie stosował, to te rysy i tak będą. wcześniej lub później i tak wylezą, zwłaszcza, że ja tynkowałem dwa lata temu, a tych rys po dwóch zimach jeszcze przybyło.

[ATTACH=CONFIG]357712[/ATTACH] tak u mnie w czerwcu wyglądała jedna ze ścian. Zmoczone aby aparat to widział, zwłaszcza, ze zdjęcie robiłem telefonem z dolnej półki.

Prawdziwa reklama Baumita tynk lekki MPI 25..... jakbym swoje ściany widział :(((