rustin 05.06.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Baumit. Czytałem, że miałeś z nim problem. Tylko rok wcześniej garaż był otynkowany i tam też jest baumit. Jedno pęknięcie i to na 30cm. Tylko tam woda lała się ze ścian jak schło ( jak pamiętam to był luty ) teraz praktycznie nie było wody na ścianach. Jak sobie poradziłeś z tymi rysami? miałeś takie same jak u mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 jeszcze ich nie tknąłem, w każdym razie tynki Baumit to wielkie goowno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 05.06.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Uspokoje was - na dużej części tynków z wora wychodza rysy - to jest brak "przygotowanego" wapna. Na tynkach z "moczonym" wapnem przy zachowaniu technologi cos takiego praktycznie nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 na jednej ze ścian używałem z worka tynk Atlasa. Nie dość, że bardziej plastyczny, ładniej się zaciera, to na dodatek nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 05.06.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 na jednej ze ścian używałem z worka tynk Atlasa. Nie dość, że bardziej plastyczny, ładniej się zaciera, to na dodatek nic nie popękało. ja jak widziałem ryski na tynkach tzw pajeczynka to juz wiedziałem z czego było robione. To też jest opinia tynkarzy i dlatego mam z betoniarki + wapno moczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 a jaki to tynk? czy nie czasem Baumit? Tynk cementowo-wapienny lekki maszynowy wewnętrzny MPI 25 L (Baumit MPI 25 L) Jeżeli tym masz zrobione tynki to się nie dziwię że są popękane i rysy. Miałem tym robione u siebie. Jedno wielkie gówwno. Reklamacia nic nie dała, odrzucili....NIGDY WIĘCEJ firmy baumit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.06.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 U mnie tynki Dolina Nidy. Problem podobny do waszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Czy Ktoś jeszcze oprócz mnie, Slawko123 i Rustina miał problem z Baumitem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.06.2016 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Nie uważam że to wina baumita. Dlaczego w garażu jest dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Nie uważam że to wina baumita. Dlaczego w garażu jest dobrze? Spoko, poczekaj...u mnie tynki pękały do 6 miesięcy od położenia. Położysz na te tynki gładzie to ci jeszcze zdąży popękać do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 ja jak widziałem ryski na tynkach tzw pajeczynka to juz wiedziałem z czego było robione. To też jest opinia tynkarzy i dlatego mam z betoniarki + wapno moczoneMy nie piszemy o ryskach typu "pajęczynka" bo tego nie widać gołym okiem. Piszemy o pęknięciach które widać gołym okiem z odległosci 3-4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 ]My nie piszemy o ryskach typu "pajęczynka" bo tego nie widać gołym okiem. Piszemy o pęknięciach które widać gołym okiem z odległosci 3-4m Takich rys nie zamalujesz żadną farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Spoko, poczekaj...u mnie tynki pękały do 6 miesięcy od położenia. Położysz na te tynki gładzie to ci jeszcze zdąży popękać do latadokładnie, z tym, ze ja do tej pory nic z nimi nie robiłem. Pękały tak mniej więcej do roku, najgorzej było po zimie(budynek nie ogrzewany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 dokładnie, z tym, ze ja do tej pory nic z nimi nie robiłem. Pękały tak mniej więcej do roku, najgorzej było po zimie(budynek nie ogrzewany) Sławko123 składałeś reklamacje do baumita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Miałem dobrego wykonawce, On składał, baumit zaproponował jakaś specjalna farbę która miała te rysy zlikwidować(podobno produkują ją tylko do tego celu). Oczywiście olałem sprawę, bo co by nie stosował, to te rysy i tak będą. wcześniej lub później i tak wylezą, zwłaszcza, że ja tynkowałem dwa lata temu, a tych rys po dwóch zimach jeszcze przybyło. tak u mnie w czerwcu wyglądała jedna ze ścian. Zmoczone aby aparat to widział, zwłaszcza, ze zdjęcie robiłem telefonem z dolnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 05.06.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Miałem dobrego wykonawce, On składał, baumit zaproponował jakaś specjalna farbę która miała te rysy zlikwidować(podobno produkują ją tylko do tego celu). Oczywiście olałem sprawę, bo co by nie stosował, to te rysy i tak będą. wcześniej lub później i tak wylezą, zwłaszcza, że ja tynkowałem dwa lata temu, a tych rys po dwóch zimach jeszcze przybyło. [ATTACH=CONFIG]357712[/ATTACH] tak u mnie w czerwcu wyglądała jedna ze ścian. Zmoczone aby aparat to widział, zwłaszcza, ze zdjęcie robiłem telefonem z dolnej półki. Prawdziwa reklama Baumita tynk lekki MPI 25..... jakbym swoje ściany widział (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.06.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Faktycznie tynk wygląda tragicznie. Na szczęście u mnie aż tak żle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.06.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 nie wiedziałem, ze temat ożył, dziś bym zrobił zdjęcie w pomieszczeniu obok kotłowni bez moczenia ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.06.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Spoko, poczekaj...u mnie tynki pękały do 6 miesięcy od położenia. Położysz na te tynki gładzie to ci jeszcze zdąży popękać do lata Pisałem, już prawie 1.5 roku temu garaż był robiony. Gładzi nie będzie bo jest Fain putz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.06.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Jakieś 2 tyg temu w 3 miejscach, testowo zamalowalem rysy gruntem baumita fill Primer, grunt z włóknem. Do tej pory nie pękło ponownie w tym miejscu. Tzn ze wystarczy rysy tym zamalowac i potem zwykły grunt na resztę ścian czy to za krótko okres aby stwierdzić że będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts