bashbash 02.06.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witajcie, Proszę Was o info, odbieram na dniach mieszkanie w stanie deweloperskim i standard wykończenie wg. prospektu mam tak: - tynki wew. na scianach w mieszkaniach gipsowe i/lub miniralne (wapienno-cementowe), maszynowe 1-warstwowe, sufity szpachlowane- w lazienkach i wc tynk zatarty na ostro Z tego co sie orientuje, tynk zatarty na ostro robi się w pomieszczeniach gdzie będą kładzione płytki np. ceramiczne. Pytanie jest czy konieczne wogóle jest zastosowanie płty gk w lazienkach? czy mogę kłaść płytki bezpośrednio na takim tynku. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że trzeba gruntować, i dodatkowa folię w plynie zastosować w niektorych miejscach. Pytanie czy dobrze myślę? rozmawiałem z fachowcem jednym i jakoś na siłe probuje mnie namawiać na kładzienie płyt gk, a ja nie rozumiem czemu miała by zawsze byc konieczna płyta gk. Z gory dziekiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 02.06.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Co za baran Cie na GK namawia? Zawsze w pomieszczeniach narażonych na duża wilgotność tj. głównie łazienki wykonuje się tynki CEMENTOWE, a nie gipsowe. Może Cie namawia bo tynki są w standardzie pionu z lat 80tych? Czyli krzywe jak kran? Hm? Temu fachowcowi tfu tfu już podziękuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts