agens 02.06.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam wszystkich,mam spory dylemat dotyczący ukończenia ściany zewnętrznej. Ściana nie jest ocieplona (i niestety nie będzie), jest położona siatka z klejem; przymierzamy się do drugiej warstwy kleju. Zastanawiamy się nad pomalowaniem farbą elewacyjną bez nakładania tynku (czyli było by: kle-siatka-klej-klej-grunt-farba). Dlaczego? Kilka osób nam tak poradziło ale ja mam cały czas wątpliwość czy takie rozwiązanie będzie trwałe i estetyczne. Ściany nie jest dużo (w sumie 50m2), nie pada na nią deszcz; nie jest to domek wolnostojący ale owa ściana jest 'główną' (w sensie wejściową), brak jezior i drzew w okolicy.Jeśli tynk lub jakiś inny podkład jest wymagany proszę o radę, jaki.Z góry dziękuję bardziej doświadczonym w temacie forumowiczom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 moc mozna, nikt Cie przed trybunalem stanu za to nie postawi ale jezeli efekt bedzie taki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?246190-Dla-tych-kt%C3%B3rzy-wymyslili-sobie-klej-malowany-farba-elewacyjna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agens 03.06.2016 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Efekt nieciekawy.... ale czy ta ściana ze zdjęć ma siatkę? Zawsze mi się wydawało, że siatka ma za zadanie chronić przed takimi pęknięciami Jaki podkład polecasz w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 ma chronic przed peknieciami, zgadza sie. to co widzisz na zdjeciu to klej pomalowany farba. w Twoim przypadku jezeli warstwa zbrojaca czyli siatka z klejem nie wymaga napraw:Putzgrunt610+ tynk no i teraz do wyboru:mineralny malowanyakrylowy (beeeee)silikatowy (no raczej nie)silikonowy (moze byc)i zdecydowanie NIE wszystkei "SISI" AKRY-SIlikony itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts