Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa poraz drugi warszawa

Recommended Posts

Witam, chciałbym dowiedzieć ile teraz kosztuje budowa .

Buduje po raz drugi się ze względu zmiany pracy ,no i teraz moje pytanie ?

Buduje mi ta sama firma co budowała pierwszy dom tylko trochę już upłynęło od tamtego momentu i chciałbym rozeznać się czy to dobra oferta;

Dom powierzchnia użytkowa 175 m2+ 35 garaż , dach dwu spadowy z kukawką ;

Budowa z ytonga 24 cm, strop monolit gr,18cm, kominy plewa krokwie

Materiał, robota, sprzęt - 162 tyś netto+ 8% vatu.

dodam , że firma już sprawdzona ,terminowa.

Czy tak cena jest adekwatna do budowy?

pozdrawiam

dar-ek napisał:
Bez pokrycia dachu, czyli dobra cena.Do jakości nie będę miał nic bo wiem jak robią oni.Dzięki za odpowiedz

to może podziel się namiarami jak są dobrzy;)

bo sam szukam (dość późno przez architekta) ale co lepsze pozajmowane..

ogólnie to ciężko tez ocenić bez planu bo np pytanie ile masz podciągów/slupow żelbetowych - ekipy sobie za to liczą bo to nie jest coś co można zrobić szybko i przez to,ze im wydłuża mniej robót w sezonie zrobią

.:Paco:. napisał:
to może podziel się namiarami jak są dobrzy;)

bo sam szukam (dość późno przez architekta) ale co lepsze pozajmowane..

ogólnie to ciężko tez ocenić bez planu bo np pytanie ile masz podciągów/slupow żelbetowych - ekipy sobie za to liczą bo to nie jest coś co można zrobić szybko i przez to,ze im wydłuża mniej robót w sezonie zrobią

Wiem ,że budują dobrze bo już budowali mi .Podam Ci namiar na priv bo nie robię tu nikomu reklamy żeby nie było :)

Edytowane przez dar-ek

dar-ek napisał:
Wiem ,że nie budują dobrze bo już budowali mi .Podam Ci namiar na priv bo nie robię tu nikomu reklamy żeby nie było :)

eeee literowka -> "...wiem,że nie budują dobrze bo budowali mi..." to warci polecenia czy nie;)

zapytam wprost: poszukałem w necie i imię masz jak nazwa firmy...jakies relacje?:D

dar-ek napisał:
nie tylko imiennik .a czy będziesz chciał czy też nie to już nie moja sprawa.Ja tylko chciałem rozeznać się w koszcie budowy nic po za tym.

jasne tylko jak napisałem wyżej wszystko zależy od projektu bo im łatwiejszy, szybszy tym powinno być taniej a im więcej udziwnień, słupów to będzie drożej także może wyjść, że mniejszy dom będzie jak duży w budowie....sam widziałem ostatnio dom 200m2, który ekipa budowała za taką samą cenę jak 320m2

zerknij na http://www.auris.pl/kalkulacja-cen-4.html są przykładowe wyceny domów i można porównać wycena pracowni vs tej firmy....spore rozbieżności (choć też może zawyżone...)

Edytowane przez .:Paco:.

.:Paco:. napisał:
jasne tylko jak napisałem wyżej wszystko zależy od projektu bo im łatwiejszy, szybszy tym powinno być taniej a im więcej udziwnień, słupów to będzie drożej także może wyjść, że mniejszy dom będzie jak duży w budowie....sam widziałem ostatnio dom 200m2, który ekipa budowała za taką samą cenę jak 320m2

zerknij na http://www.auris.pl/kalkulacja-cen-4.html są przykładowe wyceny domów i można porównać wycena pracowni vs tej firmy....spore rozbieżności (choć też może zawyżone...)

Dzięki , owszem masz racje w zależności od projektu .Każda firma inaczej liczy .Dałem zapytanie do innych firm również aby porównać wyceny i :jawdrop: aż mnie zatkało ceny z kosmosu .może dlatego , że firma ma podwykonawców .Sam nie wiem dlaczego była różnica w cenie prawie drugie tyle.

Skoro sprawdzona ekipa, to bierz, żebyś później sam na siebie nie klął, że wziąłeś jakąś tańszą.

Zaznacz tylko w umowie, że mają po sobie posprzątać tak, żeby nawet pół cegłówki nie zostało ci na działce.

Ja też miałam niby dobrą ekipę, ale musiałam po nich wywieźć kontener pozostałości, a do tego zapłacić innej ekipie za wywóz tego dziadostwa.

1000zł. w plecy.