Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile razy przeprowadzaliście się drodzy forumowicze?

Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.

Recommended Posts

Ile razy przeprowadzaliście się drodzy formumowicze?

My z małżonką 8 razy na przestrzeni 5 lat. I obiecaliśmy sobie że przed nami jeszcze tylko jeden przystanek. Przystanek Własny Dom.

A i nie liczyliśmy przeprowadzek z dzieciństwa. Tylko te po wyrwaniu się spod opieki taty i mamy :lol: .

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W życiu pod względem przeprowadzek zachowywaliśmy się jak latajacy Holender. Z całą pewnością uzbierała się ich okrągła dziesiątka, głównie pomiędzy dwoma miastami: Kielcami i Krakowem. Trochę z konieczności , trochę za sprawą naszych wyborów. Dziś patrzę na to z nutką sentymetu, ale wtedy wcale nie było mi do śmiechu...

Zpragnęliśmy w końcu stabilizacji, i chyba jesteśmy o krok od niej!

A swoją drogą, to dobry temat do przemyślenia.

Uświadomiłam sobie w tym momencie że wielu znajomych wrosło w swoje miejsca zamieszkania i przez ten czas nie zmieniło nawet piętra w swojej kamienicy, nie mówiąc o osiedlu czy innym mieście.

Dla nich to my jesteśmy chyba lekko... stuknięci :D

Ja się przeprowadzałam raz mieszkając jeszcze z rodzicami - z 34 metrów na 90 m2 w starym budownictwie

to znaczy to jest jedyna z 10 przeprowadzek moich rodziców, jaką pamiętam - oni to się tułali zanim osiedli

a potem do akademika i z akademika do mieszkania w którym mieszkam już jakiś czas - teraz będzie trzecia moja przeprowadzka.

Bardzo chciałabym mieć kiedyś dwa domy - jeden na lato, ten w którym mieszkam, a drugi na zimę - np. w Hiszpanii :D (może być niewielki apartament z tarasem i basenem)

Policzmy:

- raz - w wieku 4 lat ze wsi do miasta

- dwa - "na nauki" do akademika

- trzy - powrót z mężem do domu rodzinnego

- cztery - na wieś z rodziną

- pięć - ze wsi do bloku w rodzinnym mieście.

Mam nadzieję, że jednak wybudujemy nasz domek, więc liczę na jeszcze jedną przeprowadzkę.

A swoją drogą - strasznie człowiek obrasta w "dobra doczesne".

Widać to dopiero podczas pakowania dobytku - ja za każdym razem obiecywałam sobie, że nic już nie dokupię do domu.

:wink:

hmm, zalezy co policzyć, jezeli z mieszkanka rodzicow do obecnego ktora zajmujemy od slubu to jeden raz, ale w miedzy czasie pracowalismy w kilku miejscach zagranica, 2 mieszkanka w W-ie, pokoj nad morzem, sumujac wyszloby ok. 11 razy (ale nie z calym kramem na grzbiecie jak slimak),

w 2005 mam nadzieje, lub 2006 (lekki poslizg) bedzie ta najwazniejsza w zyciu do wymarzonego domu, rowniez mam nadzieje, ze juz wowczas z naszym pierwszym dzidziusiem! :wink:

Z Rodzicami z mniejszego do większego mieszkania to raz , od rodziców do swojego mieszkania to dwa i mam nadzieję jesienią dokonać trzeciej przeprowadzki do własnego Domku ( do trzech razy sztuka :wink: )

Nie liczyłam wypadu na studia w Gdańsku bo to były takie małe walizkowo-plecakowe przeprowadzki .

Pozdrawiam - Maxtorka