Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Z rodzicami z pokoiku u siostry mojej babci (robiłem tam jeszcze przez wiele lat za wnuka... :wink: ) do ich domu - 1968,

2. Z domu rodziców do hotelu asystenckiego - 1989,

3. Do własnego mieszkanka - 1992,

4. ... do własnego domku...2009 :p :p :p

Ja mam na swoim koncie minimalną ilość przeprowadzek,tzn. 1 - z mieszkania rodziców do swojego M przeprowadziliśmny się z Mężusiem 6 miesiący po ślubie, dzięki tak szybkiej przeprowadzce zachowaliśmy wzorowe stosunki z Rodzicami :D Kolejna przeprowadzka, życzę nam aby była ostatnią, będzie już do naszego nowego domku, przypuszczam, że w najbliższej 2-latce (działkę już mamy, projekt wybieramy).

Z szacunkiem i podziwem czytam o Tych, którzy przeprowadzali się powyżej 5 razy - toż to Mistrzowie Świata!

Pozdrawiam, ALison

Ło matko! Ja to już nawet nie pamiętam, tyle tego było... W międzyczasie połowę rzeczy (książek, ciuchów, gadżetów) gdzieś po drodze poginęło, więc mam nadzieję, że ta przeprowadzka, w trakcie któej właśnie jestem, to już ostatnia i że to będzie mój dom na zawsze :D
A ja dwa razy, z mieszkania rodziców do małego mieszkanka razem z mężem (37 mk), potem do mieszkania 70 mk i mam nadzieję, że w 2005 przeprowadzę się przedostatni raz do mojego domku. :lol: 8)

dobrze powyżej 10... trochę dużo, ale doszliśmy już do wprawy :lol: :lol: :lol:

Kraków, Warszawa, Wrocław, Gdańsk, Poznań, Szczecin...

z całą rodzinką i sporym dobytkiem :o :o :o

a teraz czekam na ostatnią przeprowadzkę do własnego domu

Ani razu - chyba, że policzę moment jak miałem pół roku i rodzice się przeprowadzali do miejsca mojego obecnego zamieszkania. :wink:

Jednak moja pierwsza "dorosła" przeprowadzka zbliża się nieuchronnie. Pewnie w październiku lub listopadzie do swojego domu. :D

• 2 months później...

Przeprowadzki:

1. z domu rodziców do pokoju z łazienką-wynajmowanego,

2. do pokoju z kuchnią i łazienką-wynajmowanego,

3. do rodziców męża po ślubie,

4. z mężem do kawalerki-wynajmowanej,

5. do M2 z mężem i dzieckiem, które urodziło się trzy tygodnie później- wynajmowanego,

6. do M2 z mężem i rocznym dzieckiem-wynajmowanego,

7. do trzech pokoi z kuchnią i łazienką-wynajmowanych- z mężem i trójką dzieci,

8. do trzech pokoi z kuchnią i łazienką o 20 m. większych-użyczonych- od rodziny, z mężem i trójką dzieci,

9. mam nadzieję już na swoje :wink: z mężem i trójką dzieci, psem i -w planach- kotem...

Nezia - też Ci tego serdecznie życzę.zwłaszcza że masz spory "ekwipunek" :lol:

Ależ, cóż znowu !!! :lol: Dzieciaki już odchowane, same pójdą i jeszcze się pomogą pakować :wink: jak dam im odpowiednio wielkie pudła, przecież "wrzucą" swoje rzeczy, nie bądźmy tacy drobiazgowi i nie czepiajmy się o "składanie" czy " pakowanie" ciuchów czy zabawek 8) Pies sam wejdzie do samochodu, a miski???, po co??? 8) on woli gruszki, ciastka psie od eukanuby :-? no, mam nadzieję, że będzie też kot, ale to sprawa "w trakcie" ...

Sześć razy w ciągu 14 lat,w tym dwa do swojego mieszkania. Siódmy raz będzie już do domu. Ale ja bardzo lubię przeprowadzki, średnio mogłabym przeprowadzać się co 2- 3 lata (oczywiście na swoje). :wink:

O matko jedyna , ludzie - co wy???? :o 5razy, 6 razy :o

Ja sie przeprowadzilam tylko 1 raz w.Z domu rodzinnego do obecnego mieszkania - bylo to 10lat temu . Drugi i ostatni raz bedzie do nowo wybudowanego domu. Czy ja jestem jakas inna?? :o

Moze dlatego ze mieszkanie mam duze - nie zamienialam z 1 pokoju, na 2 potem z 2 na 3. Od razu dostalam duze wygodne mieszkanie.

No nie wiem, nie wiem.

Dlaczego wy sie tyle razy przeprowadzaliscie ? jaka byla przyczyna?

O matko jedyna , ludzie - co wy???? :o 5razy, 6 razy :o

No nie wiem, nie wiem.

Dlaczego wy sie tyle razy przeprowadzaliscie ? jaka byla przyczyna?

To proste, brak kasy na własne mieszkanie, rodzice nam niepomagają, a zarobić na mieszkanie nie jest tak łatwo. Oczywiście zależy to od pensji, ale przyjmując średnią krajową=2600zł brutto, jak łatwo obliczyć, można za jedną pensję kupić 3/4 metra mieszkania, bądź 1,20 m domu...(bez działki) :-?

ja sie przeprowadzałam 13 razy :lol:

Ten 13 mam nadzieje, że nie jest pechowy bo jest to przeprowadzka do naszego nowego domu.

Ale planuję jeszcze 2 przeprowadzki:

- wybudujemy jeszcze jeden dom (za jakies 10 lat, bo ten zostanie dla córci)

- no i ostateczna przeprowadzka "na tamten świat" :D (mam nadzieję, że nie tak szybko)

• 2 years później...
6

będzie jeszcze jedna do własnego domu, nie zarzekam sie ze ostatnia

nie wiem co życie przyniesie

Ło masz...toż się chłopie naprawcowałeś...

Ja w sumie 2 razy.

Z domu > do własnego blokowego > dom i mam dosyć :lol: