Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile razy przeprowadzaliście się drodzy forumowicze?

Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam na swoim koncie minimalną ilość przeprowadzek,tzn. 1 - z mieszkania rodziców do swojego M przeprowadziliśmny się z Mężusiem 6 miesiący po ślubie, dzięki tak szybkiej przeprowadzce zachowaliśmy wzorowe stosunki z Rodzicami :D Kolejna przeprowadzka, życzę nam aby była ostatnią, będzie już do naszego nowego domku, przypuszczam, że w najbliższej 2-latce (działkę już mamy, projekt wybieramy).

Z szacunkiem i podziwem czytam o Tych, którzy przeprowadzali się powyżej 5 razy - toż to Mistrzowie Świata!

Pozdrawiam, ALison

• 2 months później...

Przeprowadzki:

1. z domu rodziców do pokoju z łazienką-wynajmowanego,

2. do pokoju z kuchnią i łazienką-wynajmowanego,

3. do rodziców męża po ślubie,

4. z mężem do kawalerki-wynajmowanej,

5. do M2 z mężem i dzieckiem, które urodziło się trzy tygodnie później- wynajmowanego,

6. do M2 z mężem i rocznym dzieckiem-wynajmowanego,

7. do trzech pokoi z kuchnią i łazienką-wynajmowanych- z mężem i trójką dzieci,

8. do trzech pokoi z kuchnią i łazienką o 20 m. większych-użyczonych- od rodziny, z mężem i trójką dzieci,

9. mam nadzieję już na swoje :wink: z mężem i trójką dzieci, psem i -w planach- kotem...

Nezia - też Ci tego serdecznie życzę.zwłaszcza że masz spory "ekwipunek" :lol:

Ależ, cóż znowu !!! :lol: Dzieciaki już odchowane, same pójdą i jeszcze się pomogą pakować :wink: jak dam im odpowiednio wielkie pudła, przecież "wrzucą" swoje rzeczy, nie bądźmy tacy drobiazgowi i nie czepiajmy się o "składanie" czy " pakowanie" ciuchów czy zabawek 8) Pies sam wejdzie do samochodu, a miski???, po co??? 8) on woli gruszki, ciastka psie od eukanuby :-? no, mam nadzieję, że będzie też kot, ale to sprawa "w trakcie" ...

O matko jedyna , ludzie - co wy???? :o 5razy, 6 razy :o

Ja sie przeprowadzilam tylko 1 raz w.Z domu rodzinnego do obecnego mieszkania - bylo to 10lat temu . Drugi i ostatni raz bedzie do nowo wybudowanego domu. Czy ja jestem jakas inna?? :o

Moze dlatego ze mieszkanie mam duze - nie zamienialam z 1 pokoju, na 2 potem z 2 na 3. Od razu dostalam duze wygodne mieszkanie.

No nie wiem, nie wiem.

Dlaczego wy sie tyle razy przeprowadzaliscie ? jaka byla przyczyna?

O matko jedyna , ludzie - co wy???? :o 5razy, 6 razy :o

No nie wiem, nie wiem.

Dlaczego wy sie tyle razy przeprowadzaliscie ? jaka byla przyczyna?

To proste, brak kasy na własne mieszkanie, rodzice nam niepomagają, a zarobić na mieszkanie nie jest tak łatwo. Oczywiście zależy to od pensji, ale przyjmując średnią krajową=2600zł brutto, jak łatwo obliczyć, można za jedną pensję kupić 3/4 metra mieszkania, bądź 1,20 m domu...(bez działki) :-?

ja sie przeprowadzałam 13 razy :lol:

Ten 13 mam nadzieje, że nie jest pechowy bo jest to przeprowadzka do naszego nowego domu.

Ale planuję jeszcze 2 przeprowadzki:

- wybudujemy jeszcze jeden dom (za jakies 10 lat, bo ten zostanie dla córci)

- no i ostateczna przeprowadzka "na tamten świat" :D (mam nadzieję, że nie tak szybko)

• 2 years później...