Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile razy przeprowadzaliście się drodzy forumowicze?

Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile przeprowadzek za wami drodzy formumowicze.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierwszy raz po ślubie z mieszkania rodziców do pokoju w mieszkaniu teściów, po roku do kawalerki - tzw mieszkanie rotacyjne, tam mieszkaliśmy cztery lata, potem do docelowego spółdzielczego, w którym mieszkaliśmy prawie dziesięć lat, w międzyczasie był jeszcze dwuletni etap zagranicą, gdy mąż był na kontrakcie, tam przebywałam z dzieckiem praktycznie na stałe, potem wybudowaliśmy dom, mieszkaliśmy 6 lat, sprzedaliśmy, bo zlikwidowaliśmy mieszczącą się w nim firmę i był za duży, przeprowadziliśmy się do obecnego mieszkania w którym mieszkamy już dwa lata i znowu budujemy - mały domek, do którego przeprowadzimy się w przyszłym roku. Razem będzie siedem przeprowadzek! I tak minęło 25 lat życia!!! :lol:

• 2 weeks później...

Liczac od slubu - 6 lat, to za niecaly miesiac bedzie 10 przeprowadzka, tym razem do wlasnego domu :) Wczesniej zawsze wynajete, w roznych miastach, krajach, kontynentach.

+ 3 rozne miejsca na studiach i 2 z dziecinstwa u mnie, a u meza - wlasnie policzylam - tez 3 studia (licze zmainy conjamniej budynkow, a nie pokoju w akademiku) + 2 jako dziecko

Te statystyki sa przerazajace... przynajmniej dla mnie

• 2 weeks później...

Moja pierwsza była do Krakowa na studia. Podczas studiów przeprowadzałam się 5 razy :D w tym jeden raz z mężem. Teraz grzecznie siedzimy na wynajmowanych 20m2... A czy ostatnią przeprowadzką będzie ta do przyszłego domu - who knows :roll:

Ja mam nadzieje że tak!! Choć parę rzeczy będzie też do zabrania od rodziców gdzie mamy mały skład :)

Nie licząc akademika, wynajmowanych mieszkań i pokoi podczas "nauki" bo tego to nawet bym nie policzyła dokładnie, może ze 12 jak mnie pamięć nie myli .Poza tym to 7 razy, przyczyny były różne, a to zmiana miasta, a to zmiana koncepcji życiowej, a to jakiś mały wyjazd za granice, a to jakieś wieka miłość nie wypaliła po okresie próbnym, aż w końcu z własnego mieszkania razem z M do własnego domu. Mieszkamy juz 2 lata , to nasz pierwszy dom, ale na pewno nie ostatni. Kurcze wyszło około 20 :o nigdy się nad tym nie zastanawiałam.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...