Budynio 05.06.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Witam, Podczas oględzin na budowie segmentu który jest w trakcie realizacji okazało się że ściana moich przewodów wentylacyjnych (14x14 - cztery przewody w jednym bloczku) przylega do przewodów wentylacyjnych sąsiada (takie same jak moje) i na zakończeniu przewodów pod czapą idzie przestrzał przez moje przewody (każdy z czterech) i jednocześnie przylegające przewody sąsiada. Zastanawiam się czy takie rozwiązanie nie spowoduje spadku ciągu w moich przewodach. Czy to rozwiązanie jest w ogóle poprawne. Ponadto deweloper chce puścić odpowietrzenie od kanalizacji w przewodzie wentylacyjnym do samej góry rurą 50mm co zmniejszy światło w przewodach czy ktoś zna takie rozwiązanie? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 05.06.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 kanały wentylacyjne tak się robi na przestrzał co do kanalizy to zmniejszenie przekroju nie wiem czy mu to kominiarz odbierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budynio 06.06.2016 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 kanały wentylacyjne tak się robi na przestrzał co do kanalizy to zmniejszenie przekroju nie wiem czy mu to kominiarz odbierze To akurat wiem pytanie tylko czy można to stosować do dwóch sąsiednich kominów tak aby przestrzał przechodził przez jeden i drugi komin czy to nie zakłóca ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atyp1 25.09.2016 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pokaż mi choć jedną książkę, lub poradnik, który dopuszcza prowadzenie przewodu wentylacyjnego kanalizacji jako rurka fi 50 w przewodzie kominowym lub wentylacyjnym. WARIACTWO jakieś!. Co to za deweloper? Warto przestrzegać innych! To nie jest zgodne ze sztuka budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts