mesmariusz 05.06.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Cześć. Pytanie ogólne, ale związane z tematem zakopania zbiornika na deszczówkę, który w przypadku terenów podmokłych może wyskoczyć spod ziemi. Wydaje mi się, że mój grunt nie jest podmokły. Jest raczej piaszczysty i suchy. Mimo to, zastanawiam się, jak sprawdzić poziom wód gruntowych. Może istnieją jakieś mapki miejskie / geodezyjne z których to wynika? PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.06.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Cześć. Pytanie ogólne, ale związane z tematem zakopania zbiornika na deszczówkę, który w przypadku terenów podmokłych może wyskoczyć spod ziemi. Wydaje mi się, że mój grunt nie jest podmokły. Jest raczej piaszczysty i suchy. Mimo to, zastanawiam się, jak sprawdzić poziom wód gruntowych. Może istnieją jakieś mapki miejskie / geodezyjne z których to wynika? Pozdrawiam Mariusz Mapy geodezyjne to jakies główne warstwy wodonosne moze pokaza. Poziomu wody gruntowej/podskornej która się potrafi potężnie zmieniac z pora roku nie znajdziesz w ten sposob. Wiercisz w porze mokrej pan dziure na potrzebna Ci głębokosc takim swiderekim chocby i zaglasz na jakie głębokosci się ustabilizuje. Jak gdzies w poblizu ma ktoś studnie kregowa mozesz zajrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts