Budowlaniec12345 06.06.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam,Kupiłem działkę na mazurach, postanowiłem że ruszę z budową domu. Przeglądałem wszystkie wymagania z planu zagospodarowania terenów.. Jeden z nich jest " budowa oczyszczalni biologiczno-mechanicznej ". Rozumiem że zwykłe oczyszczalnie biologiczne odpadają ? Zauważyłem że koszt oczyszczalni biologiczno-mechanicznej zaczyna się od 7 tysięcy w górę ( więc około 10 tysięcy kupiłbym coś sensownego ). Czy może jest opcja przekształcenia oczyszczalni biologicznej w biologiczno-mechaniczną ? Rozmawiałem z osobami posiadającymi tam działki, otrzymałem informacje że apelowali / składali pisma do giminy, nic to nie pomogło. Może ktoś mógłby pomóc ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 07.06.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Przyznam się, że już się zaczynam gubić w tych pseudo definicjach, które się mnożą jak króliki i są równie głupie (bez urazy Budowlaniec - to nie o tobie ). W każdej oczyszczalni zachodzą procesy biologiczne - więc jest biologiczna, a jeżeli jeszcze posiada jakikolwiek osadnik lub filtr, to w nich zachodzi oczyszczanie mechaniczne. Więc może poza Traidenisem, Feliksnavisem i innymi podobnymi "patentami", masz bardzo szeroki wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts