Andrzey_ 06.06.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z http://www.hdtvsupply.com/4k-hdmi-matrix-switchers.html tu wideo jak to działa Zastanawiam się czy zamiast robić instalację TV, nie użyć takiego rozwiązania. Dzięki temu mogę mieć źródło wideo w jednym miejscu, a dostępne w 4 miejscach w domu np. jeden tuner TV (tu zastanawiam się jak zmieniać kanały, bo nie wiem czy HDMI-CEC załapie), jeden BD player czy też komputer z PLEX'em. Oczywiście wszędzie kabel CAT7. Czy ktoś stosował takie rozwiązanie i może powiedzieć ZA i PRZECIW? Jakie problemy można spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.06.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Nie testowałem, ale moim zdaniem największa słabość to to że nie możesz oglądać niezależnie. W sensie jak ustawisz jeden kanał na tunerze TV to wszyscy w "sieci" będą musieli oglądać ten sam kanał z tunera TV. Oczywiście ktoś będzie mógł sobie w tym czasie odpalić coś na BR czy z komputera, ale TV, przynajmniej z platformy cyfrowej - nie poogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts