johnny-depo 06.06.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 witamproszę o podpowiedzi. chcę zbudować domek 7x5 m na działce ROD. wymogi PZD - metraż do 35m i max 5 m wysokości. stąd chcę zrobić następująco: 1 piętro i parter na takim prostokątnym obrysie. wysokość sufitów 2,25 m (myślę, że żeby zmieścić się w wymogu ROD - wys. max. 5m to sufitu raczej wyższego się nie da...). toaleta na dole. środek sobie zaaranżuję jakoś na koniec. schody - jakaś lekka konstrukcja może pospawam i dam imitujące drewno kompozytowe deski. pytania jaki fundament pod taki domek żeby miał odpowiednią nośność? jak zrobić podłogę na piętrze czyli ten strop? w miarę prosto i tanio. z drewna? z betonu? proszę o propozycje. czy dawać wieniec betonowy na 1szym piętrze nad te bloczki pustak 24? otwór pod przejście schodami na górę - jaki powinien być duży? zrobić betonowy zbrojony słupek żeby podeprzeć w tym miejscu? jak najprościej zrobić dach drewniany? położyć murłatę i np. jedna ściana wyższa od przeciwległej o 40 cm i taki skośny np? ma to być w miarę tanio, i w miarę prosto. będę pewnie robił we dwóch z jakimś niedrogim majstrem. trochę się znam... tylko potrzebuję koncepcji. z góry dzięki ja wszystkie odpowiedzi John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnny-depo 07.06.2016 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 jeszcze jedno pytanie - fundament pod domek letnistkowy tego typu zbroić i dać beton b20? będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts