mj2007 06.06.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 witam!w zeszłym tygodniu firma zrobiła mi wylewki, tylko czy prawidłowo... pod drzwiami balkonowymi i oknami 'do ziemi' mam styrodur żeby uniknąć mostka cieplnego. ale po zrobieniu wylewek jest on nadal widoczny - ok 2 cm. czy to jest prawidłowo zrobiona wylewka czy może beton powinien dochodzić do krawędzi ramy? jakby dochodził do krawędzi to i tak byłoby miejsce na wykończenie posadzki. czy zostawić to tak jak jest, a po położeniu parkietu po prostu wykończyć listwą czy ścigać firmę żeby to poprawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 20.06.2016 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Z reguły wylewkę robi się do krawędzi ramy, ale czy w tym konkretnym przypadku została dobrze wykonana, to najlepiej oceni kierownik budowy. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 20.06.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Powinno być trochę poniżej okna balkonowego, ale nie aż 2cm. Będziesz musiał to zasłaniać teraz jakąś listwą maskującą. Z reguły daje się 0,5cm poniżej okna, aby wylewka nie naciskała na okno, ale by panele/płytki/parkiet doszły do ramy po położeniu i zasłoniły styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 24.06.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 to musiałbym położyć bardzo grubą deskę żeby zasłoniło. trudno, skończy się na jakiejś listwie maskującej, bo teraz nikt mi już tego nie poprawi - mam wylewki i tynki, więc przestawianie okien nie wchodzi w grę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts