darekola 28.07.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Jaka powinna być grubość tynku tradycyjneego,a jaka maszynowego - wewnątrz??? Oraz jakie odległości włączników/gniazdod drzwi/podłogi? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.07.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 grubosc tynku powinna byc taka bys sciane mial idealnie prosta - moze to smieszna odpowiedz ale to wyznacza faktyczniue jego parametry Tynk wapienno piaskowy ukladany z reki przyjmowalo sie w takich wartosciach: - szpryca - 2-4 mm - wartswa tynku - 10-15 mm - gladz - 1-3 mm jednym slowem tynk przewaznie ma grubosc okolo 15-20 mm Teraz obserwujac tynki gipsowe ukladane maszynowo - ich grubosc prawie na kazdej inwestycji na ktorej okna wstawialem ,w najcienszym miejscy ma 15mm co do wylacznikow - sa rozne szkoly - je jestem zwolennikiem wylacznikom montowanych na wysokosci dloni luzno zwisajacej przy ciele ale sa tez tacy co lubia ja unosic i szukac po scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 29.07.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Teraz obserwujac tynki gipsowe ukladane maszynowo - ich grubosc prawie na kazdej inwestycji na ktorej okna wstawialem ,w najcienszym miejscy ma 15mm to chyba tylko przy oknach ze względu na konieczność zakrycia pianki na ścianach mam 1 cm, ale to też zależy od ich równości co do wylacznikow - sa rozne szkoly - je jestem zwolennikiem wylacznikom montowanych na wysokosci dloni luzno zwisajacej przy ciele ale sa tez tacy co lubia ja unosic i szukac po scianie właśnie tak zrobiłam, mam dosyć patrzenia na te ciemne plamy wokół wyłącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 :) i slusznie - poza tym na wysokosci dloni tak jakos wygodniej - chyba ze ktos lubi miesnie cwiczyc i reke unosic Oj nie mialem na mysli glifow ale sciany - sadze ze 10mm jest w pelni satysfakcjonujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.07.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Grubość tynku powinna nieprzekraczać 20 mm. Jednakże moi fachowcy raz, żeby ściana byłą równa, kładli tynk zaczynający się od 12 cm, bo ściana szła skosem (nie oni stawiali). Rekord, jaki widzieli, to stata pionu na 8 cm na ścianie w wysokości 2,8 metra. No cóż, każdy wie, co to poziomica, szkoda tylko, że tak mało osób ich używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Bard13 - i to ma byc rekord? Warszawa osiedle Wlodarzewska na ochocie - bubynki I-IV (numeracja inwestycyjna) na poziomicy 80 cm odchylka od piony w kilku lokalach 4 cm!!!! Jak wybrneli? by nie marnowac materialu - przykleili styropian i na to bez siatki klej od elewacji Nastepny kwiatek z tej budowy - elewacja - ocieplana styropianem gr.10cm - ale to srednia Na zle wylanych nadprozach jego warstwa nie przekracza 2 cm a w polowie wysokosci budynku dochodzila do 18cm Tak sie buduje Mili Forumowicze Firma juz nie istnieje - splajtowala na budowie Olszyny - tez w Warszawie No coz - caly Narod Buduje Swoja Stolice - czasy towarzysza Bieruta sie przypominaja i trojki murarskie Czyzby fakt iz tam okna wstawialem sie do tego mial przyczynic? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.07.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Rety, firma może nie istnieć, ale ludzie tam mieszkają. Rozstrzelać takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 A tą wysokość na "wiszącą rękę" skąd bierzecie? Pana domu, Pani domu, dzieci czy elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Rety, firma może nie istnieć, ale ludzie tam mieszkają. Rozstrzelać takich... wiesz co najsmutniejsze w tym wszystkim? Ze inspektor nadzoru do tego dopuscil a ludzie maja klopot z zawieszeniem szafek w kuchni - no bo jak w styropianie ma sie trzymac? Horrror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 A tą wysokość na "wiszącą rękę" skąd bierzecie? Pana domu, Pani domu, dzieci czy elektryka hahaha dobre pytanie trzeba kogos gloryfikowac - jasne ze PANA domu oby tylko nie dopasowac do wysokosci psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Czyli sciany naokolo kontaktów najbardziej brudzi Pan Domu i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Czyli sciany naokolo kontaktów najbardziej brudzi Pan Domu i wszystko jasne. Przeciez My jestesmy wszystkiemu winni - i brudnym scianom i gradobiciu w Chinach - wszystkiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 E tam, brakuje wam tylko trochę logiki w działaniu Mój szanowny mąż, jak wieszał lustro w łazience w domku letniskowym to umieścił je na swojej wysokości /ma 190 cm wzrostu/. Teściowa, zeby się uczesać musiała podskakiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 E tam, brakuje wam tylko trochę logiki w działaniu Mój szanowny mąż, jak wieszał lustro w łazience w domku letniskowym to umieścił je na swojej wysokości /ma 190 cm wzrostu/. Teściowa, zeby się uczesać musiała podskakiwać eeeeeeeetam - tesciowa Ma facet glowe na karku ja tez bym tak zamontowal w koncu wygoda sie liczy - no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 29.07.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 u siebie w domu mam od 10 do 20 mm w zależności od miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts