ebyc87 06.06.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Dzień dobry! W projekcie mam przewidziany wieniec fundamentowy min 15 cm wysokości. Inspektor budowlany twierdzi, że nie musi być i pierwszy raz widzi takie cuda i zarządził, że mają tylko zbroić i tyle. Co o tym myślicie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.06.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Myślę, że inspektor mało widział. A co kazał zbroić bo tego nie napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 06.06.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Myślę, że inspektor mało widział. A co kazał zbroić bo tego nie napisałeś. Inspektor powiedział, że tam będzie 12-15 cm beton zbrojony zamiast tego wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 06.06.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 To pewnie płyta posadzkowa zbrojona zamiast chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 06.06.2016 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 To pewnie płyta posadzkowa zbrojona zamiast chudziaka. czyli może być tak jak chce inspektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.06.2016 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 O ile tak jest to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.06.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 To pewnie płyta posadzkowa zbrojona zamiast chudziaka. Ciekawe że wg Ciebie zbrojony chudziak "zastępuje" wieniec w ścianie. Jeżeli wieniec jest w projekcie to ja bym go wykonał, za zgodność budynku z projektem odpowiada kierownik budowy, co on na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 07.06.2016 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ciekawe że wg Ciebie zbrojony chudziak "zastępuje" wieniec w ścianie. Jeżeli wieniec jest w projekcie to ja bym go wykonał, za zgodność budynku z projektem odpowiada kierownik budowy, co on na to? kierownik powiedział, że chce ostatnią linię*bloczków wzmocnić prętami stalowymi zamiast tego wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.06.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 kierownik powiedział, że chce ostatnią linię*bloczków wzmocnić prętami stalowymi zamiast tego wieńca. Możesz napisać jasno i po polsku całymi zdaniami co masz w projekcie, co na to kierownik i co na to inspektor nadzoru? Masz tyle osób na budowie czy to tylko Twoje nieprecyzyjne określenia powodują że nadzór budowy z jednej osoby urósł do 2 ? Wzmocnić warstwę prętami tzn co planuje wykonać? Chce wsadzić te pręty w spoinę czy chce wylać wieniec z 2 prętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 07.06.2016 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Możesz napisać jasno i po polsku całymi zdaniami co masz w projekcie, co na to kierownik i co na to inspektor nadzoru? Masz tyle osób na budowie czy to tylko Twoje nieprecyzyjne określenia powodują że nadzór budowy z jednej osoby urósł do 2 ? Wzmocnić warstwę prętami tzn co planuje wykonać? Chce wsadzić te pręty w spoinę czy chce wylać wieniec z 2 prętami. ja się*zwyczajnie na tym nie znam i tylke przekazuje to co powiedział mi inspektor, który tak zarządził. Skoro nie ma być wieńca to pewnie chce wsadzić te pręty w spoinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.06.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Nie chce niczego wsadzać. Temat jest haotyczny. Przy takiej płycie robić można zamiast wieńca tzw. belkę płaską i te dwa druty daje się tam gdzie ma być wieniec te dwa druty spina się przewiązkami lub za przewiązki robią pręty zbrojenia płyty. Nie chce mi sie wierzyć że jakikolwiek kierownik czy inspektor wsadzałby jekues pręty....a jeżeli tacy są to chyba świat się kończy Temat lepiej zmienić na "co autor miał na myśli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 09.06.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Jak dobrze rozumiem na ścianie fundamentowej murowanej z bloczka jest wieniec. Twój kierownik budowy (a nie inspektor jak piszesz) powiedział, że zamiast wieńca da w spoinie ostatniej warstwy bloczka zbrojenie. Jak rozumiem miałeś wykonane badania gruntowe a kierownik przeliczył obciążenia i powiedział że tak wystarczy? Ewidentnie ktoś tu jest do zmiany albo architekt albo kierownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts