greg11 07.06.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Jestem już jakiś czas po odbiorze dachu i po ostatnich deszczach kiedy przemyło dachówki uwidoczniły się takie jasne ślady, plamy jedne bardziej widoczne drugie mniej. Czy te ślady zęjda z czasem, próbowałem przemyć je w jednym miejscu woda ale nic to nie dało poza tym jak zmoczyłem woda dane miejsce to ślad ginie aż do wyschnięcia dachowki - wyglada to tak jakby zewnętrzna warstwa była uszkodzona. Dachówki sa firmy Braas.Czy to z czasem zejdzie i czy lepiej to od razu reklamować.http://images76.fotosik.pl/656/03d4759705bf406fgen.jpghttp://images76.fotosik.pl/656/7fa58c65d094a0a3med.jpg Edytowane 13 Czerwca 2016 przez greg11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg11 09.06.2016 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 ktoś się zlituje i doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzakx 19.09.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Cześć.Minęło już trochę czasu. Dachówka z Twoich zdjęć wygląda naprawdę przykro. Czy udało Ci się finalnie coś ustalić przyczynę i naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 19.09.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Jako dla mnie dekarza dachówka wygląda normalnie. Jeśli jest to kurz to zejdzie ze śniegiem zimą. Ogólnie widzę że jest bo Braas w powłoce Lumino i syf będzie zawsze łapać. Trzeba było dopłacić trochę do powłoki Cisar i byłoby lepiej, ale pamiętaj że beton to nie ceramika i cudów nie możesz wymagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.10.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Najprawdopodobniej jest to pył ze szlifowanych dachówek. Tak jak wspomniał Kamil powinien "zejść" po pierwszej zimie ze śniegiem. Można spróbować umyć myjka ciśnieniową ale tego sposobu nie polecam ze względu na ochronę powłoki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts