Citerek 07.06.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dzień dobry, Mam takie pytanie ponieważ jestem po umowie przedwstępnej na działkę użytku rolnego V kl. Która nie ma mpzp lecz w studium uwarunkowań ta działka ma oznaczenie MN czyli tkanka miejska.Dla działki były wydane ostateczne WZ przed 30.04.16 lecz była to jedna duża działka a Ja kupuję jej 1/3 czesc czyli 900m2 która została podzielona co za tym idzie WZ na moją działkę straciło ważność po podziale.Moje pytanie czy w tej sytuacji mogę kupić taka działkę i czy będzie można się na niej budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 08.06.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 W przypadku braku WZ decydować będzie studium i to co w nim jest zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.06.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Kupić możesz zawsze. Osobiście na Twoim miejscu pogadalbym z właścicielem, żeby wystąpił o nowe WZ, nie kupowalbym kota w worku. Trochę późno pytasz, bo można było w umowie przedwstepnej wymoc na właścicielu WZ jako warunek konieczny do zawarcia umowy przyrzeczonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Citerek 08.06.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 W przypadku braku WZ decydować będzie studium i to co w nim jest zapisane. W studium jest oznaczona jako MN3 teren tradycyjnej tkanki miejskiej z usługami i ze znajduje się na granicy układu urbanistycznego miasta ( w rejestrze zabytków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 08.06.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jest kilka banków, które podejdą do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts