wojojuve 07.06.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witam, Z góry przepraszam, że temat nieco odbiega od tego forum, ale uznałem, że tutaj jak nigdzie uzyskam fachową poradę.Mam pewien problem, 2 dni temu upadły mi okulary i pękła oprawka nad soczewką. Oprawka jest z tworzywa sztucznego. Próbowałem znaleźć dokładną informację na temat materiału, ale niestety nie udało mi się. Wczoraj próbowałem podgrzać w miejscu rozerwania tworzywo i złączyć, aczkolwiek efekt nie był satysfakcjonujący i po kilku minutach złączenie pękło. Uznałem, że najlepszym wyjściem będzie użyć kleju, aczkolwiek nie chcę znowu zaszkodzić, stąd proszę Was o pomoc w dobrze odpowiedniego środka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.06.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ja bym szukał w klejach dla modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.06.2021 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Witam, Z góry przepraszam, że temat nieco odbiega od tego forum, ale uznałem, że tutaj jak nigdzie uzyskam fachową poradę. Mam pewien problem, 2 dni temu upadły mi okulary i pękła oprawka nad soczewką. Oprawka jest z tworzywa sztucznego. Próbowałem znaleźć dokładną informację na temat materiału, ale niestety nie udało mi się. Wczoraj próbowałem podgrzać w miejscu rozerwania tworzywo i złączyć, aczkolwiek efekt nie był satysfakcjonujący i po kilku minutach złączenie pękło. Uznałem, że najlepszym wyjściem będzie użyć kleju, aczkolwiek nie chcę znowu zaszkodzić, stąd proszę Was o pomoc w dobrze odpowiedniego środka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Paweł. A może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.06.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Witam, Z góry przepraszam, że temat nieco odbiega od tego forum, ale uznałem, że tutaj jak nigdzie uzyskam fachową poradę. Mam pewien problem, 2 dni temu upadły mi okulary i pękła oprawka nad soczewką. Oprawka jest z tworzywa sztucznego. Próbowałem znaleźć dokładną informację na temat materiału, ale niestety nie udało mi się. Wczoraj próbowałem podgrzać w miejscu rozerwania tworzywo i złączyć, aczkolwiek efekt nie był satysfakcjonujący i po kilku minutach złączenie pękło. Uznałem, że najlepszym wyjściem będzie użyć kleju, aczkolwiek nie chcę znowu zaszkodzić, stąd proszę Was o pomoc w dobrze odpowiedniego środka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Paweł. Oprawka jest plastykowa to wiemy, a soczewka jaka, plastyk czy szkło? Jeżeli szkło to spokojnie możesz użyć kleju na bazie cyjanopanu np SupeGlu. jeżeli soczewka plastyk to klej dwuskładnikowy dedykowany do plastyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.06.2021 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ja myślę, że autor wie co chce napisać i zrobi to edytując swój post, nie czytając odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts