Okrutny 08.06.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Witam, Jestem trochę zielony jeżeli chodzi o remonty a postanowiłem wyremontować łazienkę, Jest to łazienka specyficzna, nie ma w niej płytek , są po prostu ściany jak w pokoju. Natrafiłem na małe problemy. Poniżej przedstawiam zdjęcia a pod zdjęciami o co mi chodzi. http://i65.tinypic.com/2con1p0.jpg http://i68.tinypic.com/2z5u26h.jpg Moim celem jest odremontowanie ścian , to znaczy zdrapanie starej farby ,nałożenie tynku , gładzi i pomalowanie. na 1 zdjęciu drapałem aż w pewnym momencie odpadł płat ściany aż do cegły. Co w takim momencie zrobić ? jakie warstwy i czego dać żeby zakryć aż tak głębokie dziury. Malować Uni gruntem przed czy jak ? Jestem można powiedzieć kompletnie zielony a chciałbym się w końcu nauczyć. Prosiłbym o napisane pokolei co nakłądać żeby poradzić sobie z głębokimi dziurami/rysami aż do cegły, Na tym zdjęciu widać też jakąś starą warstwę Lampocerii czy czegoś takiego , strasznie ciężko idzie drapanie tego , czy jest jakiś sposób na w miarę szybkie poradzenie sobie z tym ? Na 2 zdjęciu jest to samo pomieszczenie tylko inna ściana, też jak widać posypało się aż do cegieł. i obok cegieł jest warstwa tynku lub czegoś innego strasznie krusząca się , sypiąca jak piasek na to chyba nie mogę dać tynku bo do czego się przyklei ? zjechać to do cegieł czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 08.06.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 No nie wygląda za kolorowo, to lampoceria to chyba lamperia za czasów PRL-owskich malowana farbą olejną. Trza zerwać niestety do cegły bo i tynk lichy jakiś taki, więcej w nim piachu niźli cementu. Jak zerwiesz tynki to się odezwij, zobaczymy na ile będziesz miał jeszcze sił i ochoty.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 08.06.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Lepiej zresztą pisać w tym temacie niż na PW, zawsze co kilka głów to nie jedna i można wspólnymi siłami więcej zdziałać. To napisz jakie ma być wg Ciebie wykończenie tych ścian. Jak sobie tę łazienkę wyobrażasz już po całkowitym remoncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwanczuk39 12.06.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Fakt tynk wygląda tragicznie i jeśli odpada płatami to zbij do gołej cegły. Jeśli natomiast chcesz samemu robić tynki w tym pomieszczeniu to odradzam. Lepszym rozwiązaniem będzie użycie impregnowanych płyt gk ( tych zielonych) w formie suchego tynku ( klejone do ściany na placki). Założę się że lepiej ci to wyjdzie jak tynkowanie całego pomieszczenia. Sufit na stelaż i też gk. Jeśli nie chcesz zabijać tynu możesz zrobić przedscianki ( płyty gk kręcisz do stelażu przymocowanego do ścian) . Tak w skrócie jak ja to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza111_ 20.07.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 o chetnie się dowiem też mam podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts