SebastianMazury 08.06.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Planuję zaadaptować poddasze na pomieszczenia mieszkalne tylko mam problem z posadzką. W jednym z docelowych pokoi betonowy strop jest ugięty. Został podparty od strony parteru solidnym dwuteownikiem, który został osadzony na ścianach nośnych i od kilku lat strop stoi w miejscu. Problem w tym, że muszę wypełnić jakąś lekką technologią ugięcie od strony poddasza żeby wykonać podłogę. Obecnie strop tworzy tak jakby miskę. Różnica pomiędzy poziomem stropu przy ścianach a środkiem pokoju to prawie 10cm. Do tego podłoga będzie podniesiona na całym poddaszu o 8cm. Daje to 18cm wypelnienia do poziomu właściwej podłogi.Te 8cm na całości planuję podnieść twardym styropianem + płyta osb i na to panele. Tylko co zrobić z tą 10cm miską w jednym pokoju?Wylewka wyrównująca raczej nie wchodzi w grę ze względu na ciężar.Macie może jakieś lżejsze pomysły?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 09.06.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Nowy dobrze zaprojektowany strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianMazury 09.06.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Oczywiście najlepszy byłby nowy strop, ale niestety za duża inwestycja jak dla mnie. Chodziło mi o radę w obecnej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 09.06.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 ja bym podłogę zrobił na legarach drewnianych na to osb a środek wypełnić izolacją luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.06.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 ja bym podłogę zrobił na legarach drewnianych na to osb a środek wypełnić izolacją luzem np . keramzytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianMazury 09.06.2016 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 A jak zamocować legary w tym zwieszonym stropie? Będzie dobrze jak dam co np: 50cm podkładki drewniane i całość długim kołkiem do stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianMazury 09.06.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) I jaki keramzyt zastosować drobny czy gruby? Edytowane 9 Czerwca 2016 przez SebastianMazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts