poli1990 15.06.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Wdl producenta klasa aktywności energetycznej takiego kotła to - D. Czyli to nie jest jakoś oszczędny sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 15.06.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Wdl producenta klasa aktywności energetycznej takiego kotła to - D. Czyli to nie jest jakoś oszczędny sprzęt? A czego się spodziewałeś? Wszytko co ma grzałkę elektryczną jest D, albo do D:) Ważne że całe wyprodukowane ciepło zostaje w domu i nie ma większego znaczenia czy będziesz miał wodną podłogówkę czy kable grzejne. Na Twoim miejscu wybrałbym jednak kable w wylewce. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poli1990 15.06.2016 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 No a dokładniej w czym kable lepsze? Tylko koszt montażu? Osobiście chyba zostanę przy wodnej. Może za jakiś czas doczekam się że doprowadza gaz do budynku, wtedy tylko zmienię kocioł na gazowy. jutro ma przyjść elektryk, zobaczymy co powie, oby poszło po mojej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 15.06.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 No a dokładniej w czym kable lepsze? Tylko koszt montażu? Osobiście chyba zostanę przy wodnej. Może za jakiś czas doczekam się że doprowadza gaz do budynku, wtedy tylko zmienię kocioł na gazowy. jutro ma przyjść elektryk, zobaczymy co powie, oby poszło po mojej myśli Jeśli gaz w przyszłości, to oczywiście wodna podłogówka. Zaletą jest że wodę można ogrzać wieloma nośnikami energii. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poli1990 16.06.2016 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Jesteś mi w stanie powiedzieć na jaką moc przylaczeniową muszę zmienić w tauronie aby mieszkanie dawało radę? Obecnie mam 4 kw, będzie kocioł 8kw,pralka zmywarka, bojler, elektr piekarnik,lodówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 16.06.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Ja zmówiłem 17 kW, 3 fazy, a Ty musisz zsumować moc urządzeń, które potencjalnie będziesz używał w tym samym czasie, plus jakiś naddatek. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poli1990 17.06.2016 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 A tak orientacyjnie ile wam wychodzi do zapłaty w sezonie zimowym za miesiąc używania ogrzewania elektrycznego? Może ktoś jakieś porównanie dać? Wiem że wszystko zależy od budynku, jego ocieplenia itd ale pytam z czystej ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts