Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka jaka ?

Recommended Posts

Witam.

Mam do wylania 5 ,6 cm na 60metrach, narazie fachowcy nie biorą tego bo za mało metrów.

Jakie robicie wylewki ? jaka i czym najlepiej zrobić wylewke.

I oczywiście zdrowa dla człowieka.

Myślę że chyba najlepszym rozwiązaniem będzie woda i piach betoniara i poszło.

Proszę o odpowiedzi.

Edytowane przez serwkomp

60metrów (kwadratowych, jak się domyślam?) przy grubości 5cm daje jakieś 3m3 betonu. Albo około 300 worków gotowej wylewki (po 6-7zł worek). Chyba faktycznie taniej będzie zamówić paletę cementu, małą wywrotkę piasku i pożyczyć gdzies betoniarkę.

Zdrowa będzie każda, przecież nie zamierzasz jej jeść, tylko będziesz po niej chodził.

Ale swoją drogą... zrobienie takiej wylewki ręcznie to wbrew pozorom ciężka robota jest, zwłaszcza jeśli chciałbyś mieć to zrobione równo. Może rozważ jednak zapłacenie ekipie od miksokreta trochę więcej, tak, by im się jednak opłaciło przyjechać do Ciebie? 60m2 to oni zrobią w jedno popołudnie, może im się trafi jakiś luźny dzień, to daliby radę, a Ty się będziesz z tym pierdzielił kilka dni ciężkiej pracy.

Edytowane przez Jarek.P

Zamówić zamówi spokojnie, taką ilość mu przywiozą choćby luzem na wywrotce. Tyle, że nie wiem, czy jest sens, beton przyjedzie od razu cały i trzeba go będzie sprawnie i szybko rozwieźć i wyrównać. Do zrobienia, ale to by była ostra robota dla kilku ludzi i na przynajmniej dwie taczki. Taniej nie będzie, a na pewno ciężej.

• 2 weeks później...
Gość Konto usunięte_1*
Czy po wylewce mixokretem konieczne jest zacieranie mechaniczne czy nie koniecznie ?

Aha ile mnie więcej liczy się za metr kw ?

mixokretowcy zawsze zacierają i podłoga wyglada jak lustro no prawie , u mnie biorą 25 zł z ich materiałem