-Misiek- 28.07.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Posiadam budynek gospodarczy od 30 lat. Tak jest w projkcie i pozwoleniu na budowę. Płacę również podatek od tego budynku gospodarczego. Ale Urząd Miasta chce mi ten budynek gospodarczy przekwalifikować na garaż. Dodam że samochodu w tym budynku nie trzymam gdyż posiadam prawdziwy garaż, od którego płacę właściwy podatek. Czy Urząd Miasta może tak uczynić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 28.07.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Mam podobny problem... Na działce mam "garaż" w którym kiedyś faktycznie trzymany był samochód, teraz zmieniła się jego funcka i słuzy jako składzik gospodarczy na narzędzia.Fakt, że duży, ok 30mkw.. Tu moje pytanie, z uwagi na zmianę właściciela gruntu (czyli na mnie) musze ponownie dac działkę i budynki do opodatkowania,i teraz :Czy moge ten "garaż" zgłosić jako budynek gospodarczy (bo takie jest jego obecne przeznaczenie) czy musze nadal płacić za niego jak za garaż ( a podatek od garazu chyba jest duzo większy niż za b.gospodarczy) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.07.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Nie dajcie się chłopaki. Jakbyście chcieli jakąś działalność gospodarczą prowadzić, to potem będziecie musieli dom na częścidzielić, a tak jak znalazł i podatek łatwo obliczyć i koszty utrzymania biura bez zarzutu. A tak kupa papierów i udowadniania. Na dodatek mogą Wam przy większej uciążliwości zabronić pewnych branż w okolicy całej. Nie dajcie się. Skrzyknijcie z somsiadami, bo pewnie oni też takie kwity dostali. Zróbcie protest zbiorowy. A Urząd nie robi tego po to żeby petentowi było dobrze tylko dla kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.08.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Hop na górę W tym wątku jest zdjęcie mojego "budynku gospodarczego" Pytanie brzmi : Czy mogę zgłosić do opodatkowania coś, co kiedyś było zgłoszone jako garaż a teraz służy jako składzik na marzedzia i taczki, jako budynek gospodarczy ??? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30798 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts