rafalmic 09.06.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam.Chciałem złożyc pozwolenie o budowe garazu do 35m, jednak potrzebuje do tego projektu. Interesuje mnie budynek z dachem jednospadowym. Składał ktoś papiery? Posiada ktoś taki projekt?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 09.06.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Trzeba go sporządzić raczej po prostu zgłoszenie a nie pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 10.06.2016 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 no tak trzeba zgłosić ale trzeba również dołączyć szkic(projekt) np. jak uzbrojone beda fundamenty itp i własnie ten projekt mi jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.06.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Do zgłoszenia wystarczy szkic z zaznaczeniem wymiarów zewnetrznych, kąta nachylenia dachu, otworów okiennych, drzwi i wrysowanie budynku na mapę działki z zaznaczeniem odległości od granic. Żadnych innych technicznych rzeczy nie musisz podawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 10.06.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 mapka musi być aktualnym wyrysem z mapy zasadniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.06.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Wcale nie. Mapkę też można "narysować". Nie musi być w skali - ważne jest tylko zaznaczenie granic i odległości zgłaszanego budynku od granic. Tu masz przykład, jak może wyglądać zgłoszenie: http://www.oprawiebudowlanym.pl/2015/03/zgoszenie-budowy-budynku-gospodarczego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 11.06.2016 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 o właśnie o taki przykład mi sie rozchodziło, ponieważ nie mogłem znaleźć. Tylko jak ja byłem sie dowiedzieć to ten pan, który sie tym zajmuje powiedział że musze jeszcze narysować jak uzbroje fundamenty oraz dokładnie jak będzie wygladał dach,Jeszcze raz dziekuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 15.06.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ile trwa cała procedura zgłoszania nowego budynku wraz ze wszystkimi formalnościami? Czy zawsze w przypadku garażu trzeba załatwiac tak dużo pozwoleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.06.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 30 dni, jeśli składany wniosek jest kompletny i nie musisz niczego uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts