maciejtoya 09.06.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam, Chciałbym zacząć spoinowanie płyt gk na poddaszu oraz nałożyć gładź. To samo tyczy się ścian i sufitów, gdzie mam już tynki gipsowe.Możecie mi polecić jakieś masy i z której w jakim etapie korzystać. Chciałbym używać produktów firmy Knauf.1. Jakich mas używać ?2. Co wklejać na łączenia płyt i czym?3. Jakich narzędzi używać ?4. Czy gruntować płyty i ściany ?5. Czy nakładać gładź na całe płyty ?6. Czym to wyszlifować ? Wiem, że jest gotowy temat - kompedium ale tam głównie przez cały wątek toczy się kłótnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.06.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Bo w Polsce jest przekonanie, ze moje jest zawsze lepsze a ktos kto wykonuje inaczej to amator. Powiedzienie "Panie kto Ci to robil . . . " idealnie pasuje do tego watku. Masz w tym watku 3 - 4 monterow ktorzy udzielaja sie caly czas i pewnie kazdy z nich wykonuje dobrze swoja prace. Wiec warto czerpac z ich wiedzy a klotnie "przesiac" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.07.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Szanowny Panie, do spoinowania płyt najlepiej wykorzystać dedykowaną do tego rodzaju prac masę szpachlową, np. ACRYL-PUTZ® MS 30. Dzięki jej wykorzystaniu, nie ma już konieczności używania taśm wzmacniających. Obrobiona masa jest gładka i gotowa do malowania lub tapetowania.Z jej pomocą można również szpachlować ściany.Masę najlepiej nakładać za pomocą szpachelki lub pacy ze stali nierdzewnej, zgodnie z zaleceniami producenta. Do gruntowanie płyt i ścian polecam natomiast zastosowanie ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Szlifowanie najlepiej wykonać papierem ściernym lub specjalną siatką ścierną (gradacja 150). Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts