Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt FILONEK pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

Ładna, prosta bryłka.

Parter, nie jest źle, nie jest źle, ale może by tak ten taras przy stole jadalnym ukrócić i zwykłe okna zostawić. No i ta garderoba na hallu blokuje wykorzystanie przestrzeni pod schodami, a może się przydać. Chyba że schody lane z betonu i nadproże od garażu da się zrobić, a całą przestrzeń pod schodami styropianem potraktować. Rowery by się na pewno zmieściły, a może i scooter jaki na dojazdy przy sprzyjającej aurze do GS-u.

Łazienka niby zasłonięta ścianką, ale to chyba ewka gdzieś napisała, że w ten sposób to z salonu kibla nie widać więć estetyka podwyższona.

Na górze tak mnie trochę te oddanie powierzchni na rzecz balkonu (kłopotów i strat ciepła znaczy) zadziwiło. Przecież w sypialni wystarczy balkonik nad aneksem jadalnym, po co ta kich w bok, żeby gości w łazience podglądać, czy co?

A tak łądnie mogło być. Wylicowan ściana.

W 4 o 1 m2 więcej, a w łązience to naweto o klika m2.

wanna by wtedy za komin wlazła, pralka na miejsce kibla i mogłbyś się Ed wysikać, jak ja to mówię w pozycji męskiej ustalonej :wink: .

A ten fotelik na hallu na górze to dla tych co na łazienkę czekają.

Ale tak ogólnie to całkiem nieźle(oczywiście :roll: ). Oczywiście :roll: .

Koroyena powoli robisz sie moim idolem :D :D :D .

Podpisuje sie wszystkimi kończynami pod Twoimi uwagami. Dodam jeszcze, ze salon malutki i drogi, bo powierzchcnia niewielka a wykusze w wykonaniu okropnie drogie. Osobiście zrezygnowałabym z tego w części wypoczynkowej, ale wtedy w ogóle zostałoby malutko miejsca. A jesli chodzi o fotel na górze to w sumie przyjemne miejsce np na komputer, ale ja zrobiłabym tam garderobę. (tzrebaby wtedy usunąc okno i dokładnie przemyslec ja wyglądałoby to na elewacji.)

Wielkie dzieki za szybka reakcje. Myslelismy o dokladnie takich zmianach

jak piszecie. W salonie myslimy aby w miejsce wykuszu dac proste okno przesuwane. W czesci jadalnej krotkie okna.

Dlaczego Wwiola mowisz, ze salon jest maly. W tej chwili ma 36,2 m2.

Jezeli zrezygnujemy z wykuszu to bedzie ok minus 2 m2 tzn okolo 34m.

Taka wielkosc nie wystarcza?

Pozdrowienia

Ed

Wiem, że jestem jajcarz, ale teraz na poważnie.

Jeszcze jedno mi się podoba ta pustka przy schodach w haalu. Niekturzy by to mogli uznac za wadę, ale ja lubię choinki po byku, takie co to z balustradki trzeba na czubek wieszać. tylko jak ją kurcze ustawić, żeby potem przez schody przejść.

Aha, i jeszcze jedno drzwi do garażu. Obniżone bezpieczeństwo i jak będą nieszczelne to żle zrobiona wentylacja (niedostateczna) może zapachy z garażu zasysać.