magisterson 09.06.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witajcie, standardowo jak większość działek po zakupie moja też była ogrodzona (jest nadal) siatką. Dom już stoi teraz czas wziąć się za ogrodzenie. Spośród wszystkich opcji najbardziej podoba mi się takie rozwiązanie: http://eurofence.pl/sites/default/files/ogrodzenie_nowoczesne_horizon_gliwice_1.jpg Wydaje mi się również, że będzie najtańsze. Ogranicza się to do zrobienia fundamentów i wymurowanie ogrodzenie z cegły np. MAX'a no i tynk.Aby dodatkowo ograniczyć koszta zamiast standardowych przęseł tak jak widać na obrazku pomyślałem aby może zrobić to miejsce wyżej i u góry byłoby wcięcie na jakieś 50cm i tam pionowo puszczone 2 rury metalowe. Widziałem to u kogoś i wygląda super. Odchodzi koszt przęsła. Więcej cegły i tynku po prostu. Pytanie tylko jaki może być orientacyjny koszt budowy takiego ogrodzenia? Ile to może kosztować? Może znacie jakieś inne ciekawe opcje na tanie ogrodzenie (ważne aby skutecznie chroniło przed wścibskimi sąsiadami) i wyglądało ładnie (nowocześnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 10.06.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Ja też właśnie planowałem cos podobnego - wymurować, okleić styropianem, siatka, klej i pomalować pod kolor pasujacy do elewacji. Tylko cały czas myśle o tych przęsłach.. tak samo jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 10.06.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Witajcie, standardowo jak większość działek po zakupie moja też była ogrodzona (jest nadal) siatką. Dom już stoi teraz czas wziąć się za ogrodzenie. Spośród wszystkich opcji najbardziej podoba mi się takie rozwiązanie: http://eurofence.pl/sites/default/files/ogrodzenie_nowoczesne_horizon_gliwice_1.jpg Wydaje mi się również, że będzie najtańsze. Ogranicza się to do zrobienia fundamentów i wymurowanie ogrodzenie z cegły np. MAX'a no i tynk. Aby dodatkowo ograniczyć koszta zamiast standardowych przęseł tak jak widać na obrazku pomyślałem aby może zrobić to miejsce wyżej i u góry byłoby wcięcie na jakieś 50cm i tam pionowo puszczone 2 rury metalowe. Widziałem to u kogoś i wygląda super. Odchodzi koszt przęsła. Więcej cegły i tynku po prostu. Pytanie tylko jaki może być orientacyjny koszt budowy takiego ogrodzenia? Ile to może kosztować? Może znacie jakieś inne ciekawe opcje na tanie ogrodzenie (ważne aby skutecznie chroniło przed wścibskimi sąsiadami) i wyglądało ładnie (nowocześnie). sprawdź tez na co pozwala Ci MPZP - często są ograniczenia. A co do kosztó to sam mozesz łątwo policzyć kosz m2 - zobaczy ile cegiel/putsakow Ci potrzeba na metr2 ich cene, koszt betonu tez wiesz wiec mozna latwo poiczyc fundamenty a tynk to juz zalezy jak bedziesz chcial tez cena w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 17.06.2016 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Postaram się sfotografować ogrodzenie sąsiada i wstawić tu fotkę. Bardzo ładnie wyglądają te relingi. Odpada koszt przęsła. Pan Sławek który stawiał mi dom spisał się na medal i pewnie zrobi to dość tanio Dom jest 30km od miasta, jest tu sporo ludzi chętnych do pracy i nie kosztuje to fortunę - taki plus. Może zapytam się sąsiada ile dał za to i dam znać jak to wychodzi cenowo. Wiadomo, że nie każdemu się to musi podobać bo to taki mur jednak jest Ale ja lubię taki nowoczesny styl, budowa domów z dużych kańciastych bloków itp Oooo np: http://www.hotel-r.net/im/hotel/es/modern-house-12.jpg każdy ma swój gust i dla mnie akurat takie bajery są bardzo atrakcyjne wizualnie Pozwolę sobie jeszcze odświeżyć ten wątek jak już będę miał komplet informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts