Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kłopot: chcemy tynk silikonowy Dryvit, Sto lub Caparol a Wykonawca Ceresit lub Weber

Recommended Posts

Nie wiem jak to możliwe, że ich tynk Silikonowy Adexbud jest tańszy od Caparola, skoro cena za 1 m2 elewacji na wełnie 15 cm wyszła brutto 253 zł (robocizna + materiał). Figher1983 - uciekać od nich, tak?

Dryvit, STO, Caparol....

no i mniej wiecej to jest koniec listy dobrych prducentow

ok.. zeby nie byc az tak surowym:

BASF jest ok ale prawie nie istnieje dystrybucja

Bolix - ale ta linia HD i SIT tylko to troche drogawe

ok, jest Weber, ale maja zbyt wysokie ceny

z reszta producentow/producencikow dalbym sobie po prostu spokoj.

Figher1983 wiem, że jesteś mega zarobiony, ale czy nie upchał byś mojej elewacji gdzieś w swoim kalendarzyku?

tylko w dostawe materialu, wykonawczo nie ma szans w tym roku. i tak juz jestem mega w plecy z terminami bo albo pada albo upaly takie ze nie da sie robic.

a jeszcze mi sprawy astrobudowe do zamkniecia zostaly.

ewbuxxxo czyli ewbud pytaj. W Warszawie prac jest nie do przerobienia, ale nie ma kim ich robic, stad tak szalone stawki.

Mam jeszcze jednego znajomego ktory moglby Ci to zrobic, ale to odezwij sie w tygodniu, bo bede sie z nim widziec we wtorek to zapytam.

Edytowane przez fighter1983

Witam

Podłącze się do wątku. W moim przypadku Wykonawca upiera się przy tynku Danache.... uzasadniając, że jest to polska firma z wieloletnim doświadczeniem. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat ich tynków. Kolejny problem to kwestia kołkowania styropianu. Z tego co wyczytałem do 7m wysokości nie ma potrzeby kołkowania natomiast z kim bym nie rozmawiał to każdy upiera się przy kołkowaniu. Otrzymałem informację, że bez kołkowania Wykonawca nie daje gwarancji. Poniżej wklejam projekt domu: https://projekty.muratordom.pl/projekt_miarodajny-wariant-i,3021,0%2C0.htm?c=105

Z góry dziękuję za pomoc.

Ok to w takim razie kołkowania nie będzie. Rozmawiałem dziś jeszcze z jednym Wykonawcą i zaproponowałem producentów których polecał Fighter. Pan powiedział, że może być przy czym zasugerował również Webera ponieważ na tym przeważnie pracuje. Czy produkty tej firmy są porównywalne z wcześniej wymienionymi? Edytowane przez M777

Ok to w takim razie kołkowania nie będzie. Rozmawiałem dziś jeszcze z jednym Wykonawcą i zaproponowałem producentów których polecał Fighter. Pan powiedział, że może być przy czym zasugerował również Webera ponieważ na tym przeważnie pracuje. Czy produkty tej firmy są porównywalne z wcześniej wymienionymi?

Dryvit, STO, Caparol....

no i mniej wiecej to jest koniec listy dobrych prducentow

ok.. zeby nie byc az tak surowym:

BASF jest ok ale prawie nie istnieje dystrybucja

Bolix - ale ta linia HD i SIT tylko to troche drogawe

ok, jest Weber, ale maja zbyt wysokie ceny

z reszta producentow/producencikow dalbym sobie po prostu spokoj.

hmmm?

byl plan zeby w formie blog-a poprowadzic odpowiedzi, do ktorych pozniej moge linknac, oczywiscie nie ma czasu na prace, dom, spotkania, klientow, forum, strone i jeszcze blog-a, ale poswiec chwile czasu i zerknij, bo to akurat udalo mi sie napisac, dotyczy wprawdzie innego producenta, ale w 100% dotyczy Twojego przypadku.

http://fighter1983.med-bud.pl/

Hahaha znakomity tekst do porannej kawy. Mógłbym zamienić temat rozmowy na moją branżę i byłoby idealnie :)

Hahaha znakomity tekst do porannej kawy. Mógłbym zamienić temat rozmowy na moją branżę i byłoby idealnie :)

dziekuje, motywacja wieksza, zeby pisac troche, tylko tak jakby dobe dalo sie zrobic tak zeby miala 48h albo tydzien 9dni :) ile by mozna fajnych rzeczy napisac jeszcze :)