Ifarrg 10.06.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Witam Planuje u siebie zrobić suche tynki na ścianach i mam kilka pytań:1. Na przykładzie płyt SIniat - mają zwykłe, jak każdy, i utwardzone, nida expert - są cięższe i podobno twardsze, trochę droższe. Czy opłaca bawić się takimi płytami w domu jednorodzinnym? Bo są zalecane niby do lokali usługowych, szpitali itp... 2. Mam klatkę schodową, która w kilku miejscach ma 4-5 m wysokości, ale normalnie i tak nie starczy płyta 3m (bo wyższych chyba nie ma) więc i tak musiałbym tam kleić płytę nad płytą. Da się tak przykleić płytę w powietrzu? NIe będzie to pękać? 3. Do wykonawców - na jakich płytach dobrze Wam się pracuje? Siniat, Rigips, inne? Chodzi mi o kleje, płyty, system ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.07.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Szanowny Panie, jeśli zależy Panu na większej twardości, to można zastosować wspomniane wyżej rozwiązania, jednak do użytkowania w domu w zupełności powinny wystarczyć „zwykłe", dobrej jakości płyty. Gdy chodzi o montaż płyt, powinny być one zamocowane stabilnie – przyklejenie płyt w powietrzu nie jest więc dobrym rozwiązaniem i może skutkować uszkodzeniem tak wykonanej konstrukcji. Do montażu płyt polecam zastosowanie Kleju gipsowego ACRYL-PUTZ® KG 31, zaś do ich spoinowania masę szpachlową ACRYL-PUTZ® MS 30. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts