Juniorka 10.06.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Czy ktoś z was ma taką baterię? Czy jest wygodna w użytkowaniu? Ciekawa jestem też opinii innych osób, czy kupilibyście taką baterię (nie patrząc na jej koszt) biorąc pod uwagę jej nietypowy "kurek"? Jakie widzicie wady a jakie zalety umieszczenia dźwigni mieszacza na końcu wylewki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 11.06.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Ktoś ją wklejał bodajże w wątku o kuchniach, że ma w swojej kuchni, tam zapytaj. Dla mnie cena niestety nie do przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 11.06.2016 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Ktoś ją wklejał bodajże w wątku o kuchniach, że ma w swojej kuchni, tam zapytaj. Dla mnie cena niestety nie do przejścia Tak, pamiętam, że jedna osoba na Kuchniach ją wklejała i bardzo chwaliła. Ale 1 opinia to trochę za mało dla mnie Pisałam by nie patrzeć na cenę . Tylko by powiedzieć o zaletach czy wadach takiego "kurka" w nietypowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 11.06.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Juniorka jak nie patrzeć na cenę to ja dla tego wyglądu poświęciłabym wygodę kurka jakakolwiek by nie była. Jak dla mnie ta bateria jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 11.06.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Jeśli ów "kurek" a dokładniej mówiąc zawór odcinający jest na końcu baterii to po pewnym czasie będą problemy z uszczelnieniem ruchomej części wylewki. Ciśnienie ciągle będzie napierało na uszczelki, a jak wiadomo taką wylewką kręci się we wszystkie strony podczas użytkowania. Do tego dojdzie osad z kamienia wapiennego, później luz na mocowaniu i z ładnej wylewki zrobi się prysznic . Poza tym nie zastosujesz jej w kuchni z nisko osadzonym oknem przy zlewie bo okno się nie otworzy . Kolejna sprawa to podatność na uszkodzenia, mimo iż solidnie ją umocujesz to taka wątpliwego przekroju rurka wylewki będzie narażona na "wyginanie" nawet od samego strumienia wody, nie mówiąc o rękach Twoich i dzieci. Może także przeszkadzać osobom niskim "kurek" na wysokości oczu, przeszkadzający w manewrowaniu, a osobom wyższym będzie zasłaniał widok na to co myjemy. To tak od strony technicznej, co do ceny, wyglądu i stylu ... nie znam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.06.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Zouza, fakt, bateria jest super, ale ja jestem bardzo pragmatyczna i patrzę nie tylko na zalety, ale i wady Kemotxb, dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło, gdzie osoba patrząc z boku napisze też o wadach... A kranu nie będę mieć pod oknem więc nie muszę się martwić o otwieranie okna . Osób niskich też nie ma, nie licząc dzieci, ale one rosną, więc na nie się nie oglądam . O reszcie wad muszę pomyśleć czy nie przewyższają zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 19.06.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Juniorka, pisałam o tej baterii i podtrzymuję*opinię, bardzo dobra bateria, łatwa do utrzymania w czystości. Łatwa w obsłudze (chyba, że zmywaja bardzo niskie osoby). Koszt ok. 1200 zł, nie mały, jednak jeśli będziesz miała możliwość, obejrzyj gdzieś w sklepie na żywo i sama wyrobisz sobie opinię. Pomijając kwestie estetyczne, bo to rzecz gustu, to: dźwignia od wylewki chodzi tu perfekcyjnie, lekko, precyzyjnie, bez żadnego luzu, tego bym właśnie oczekiwała od dobrej baterii. To najlepsza jakościowo bateria w moim domu i nie żałuję wydanych pieniędzy. Ktoś powie, zobaczymy za 5 lat. To samo dotyczy z całą*pewnością wielu, jeśli nie większości baterii... Edytowane 19 Czerwca 2016 przez interona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 20.06.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Interona, dziękuję ci za tę opinię. Na 99% mam ochotę kupić tę baterię . A czy ona ma wyciąganą wylewkę, bo wygląda na to, że nie i to jest dla mnie minus. Pamiętasz, w którym sklepie kupiłaś tę baterię, bo ja widziałam za 400 zł więcej? Niestety na żywo jej nigdzie nie widziałam, więc będę musiała zaryzykować zakup bez widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 20.06.2016 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Sprawdziłam na necie, można taniej kupić tę baterię, a różnice cenowe wynikają też z różnic w kolorze baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 20.06.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Nie, wylewka nie jest wyciągana. Ja nie chciałam wyciąganej, bo mam obawy co do żywotności i priorytetem była "sterylność" obudowy baterii. Nie chodzi o różnice w kolorze tylko materiał, z którego jest wykonana powłoka. Ja mam stal nierdzewną, była trochę*droższa, chrom stówkę tańszy. Sklepu nie pamiętam, ale jest tych ofert trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 20.06.2016 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Interona, szkoda że nie ma wyciąganej wylewki, mnie akurat na niej zależy, teraz mam i nie wyobrażam sobie jej nie mieć, ale z drugiej strony bardzo podoba mi się ta bateria i szala przechyla się na jej zakup . A pisząc kolor miałam właśnie na myśli materiał, z którego wykonana jest powłoka. A stal nierdzewna jeśli chodzi o błyszczenie się powłoki, to bardziej zbliżona jest do chromu czy satyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad.agaskar 21.06.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 faktycznie oryginalna bateria, ale jednak ja wolę klasykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 21.06.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 faktycznie oryginalna bateria, ale jednak ja wolę klasykę Każdemu wedle potrzeb . Ja wolę nowoczesność i minimalizm Musi być różnorodność, żeby sprzedawcy nie poszli z torbami i żeby projektanci mogli się wykazać kreatywnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.06.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Jedyna zaleta z takiej baterii, że na tym dzyndzlu można zawiesić ścierkę Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać Ma ładny design, ale osobiście mam wylewkę, która jest równie wysoko i jestem zła, bo wciąż wszystko zachlapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 27.06.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Piu, spoko, w końcu wyobraźnia pracuje Dla zainteresowanych tą baterią - jest dostępna w 4 wariantach. Z pomocą internetu (na sprzedawców nie ma co liczyć) rozkminiłam w końcu o co chodzi, bo myślałam początkowo, że to 4 kolory . I tak, bateria ta jest wykonana ze stali szlachetnej i dostępna jest w kolorze chrom albo stali szczotkowanej. Dodatek w nazwie "Control" oznacza, że bateria sprzedawana jest ze zintegrowanym korkiem automatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 27.06.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Bardzo ładna, ale kurcze no jest trochę droga :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 28.06.2016 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Bardzo ładna, ale kurcze no jest trochę droga :/ Fakt, ale tu jakość idzie w parze z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 30.06.2016 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Juniorka, Kemoxtb ma trochę*racji w tym, co pisze, tzn. że może zrobić*się*luz na mocowaniu, dlatego uważam, że konieczny jest zlewozmywak z dobrego materiału, na pewno nie jakaś*cienka i ruchoma stal. A chlapanie - to też w dużej mierze kwestia głębokości zlewozmywaka Blanco to uznany niemiecki producent i jeszcze raz powtórzę, że ta bateria to u mnie jedna z najlepszych decyzji kuchennych. Bierz stal szczotkowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 05.07.2016 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Interona, zlewozmywak będę mieć podwieszany więc kran będzie mocowany do blatu. Zamawiać będę właśnie stal szczotkowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 05.07.2016 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Interona, a kupowałaś tę baterię z korkiem automatycznym (wersja Control)? Jeśli tak, to dlaczego, a jeśli nie, to też dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts