MatiKos 11.06.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam.Jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego.Wybór padł na dachówkę ceramiczna glazurowana firmy Braas rubin 11v czarna glazura i Creaton Titania czarna glazura.Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze, osób które miały z nimi styczność. Dach jest wielospadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwdzik 11.06.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam. Jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego. Wybór padł na dachówkę ceramiczna glazurowana firmy Braas rubin 11v czarna glazura i Creaton Titania czarna glazura. Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze, osób które miały z nimi styczność. Dach jest wielospadowy Powiem jak to sprawdzić. Proszę obejrzeć reklamy/grafiki/banery/foldery Creatona, a potem pójść do hurtowni i poprosić o pokazanie na żywo dachówki. Wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgredek_98 11.06.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Według mnie lepszą jest Titania, sam na takiej pracowalem i było mało krzywych, wszystko ladnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopal 12.06.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Potwierdzam. Oglądałem niedawno DuratopPRO, który jest zeroko reklamowany. Nie powiem, spodobał mi się bardzo, ale na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalow 12.06.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Co za różnica? Wybierz e, które hurtownia chce Ci sprzedać taniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 12.06.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Po burzliwej dyskusji między płaska dachówka Creaton a Brass! Wybraliśmy Brass turmalin szary kryształ! W okolicy obejrzeliśmy chyba wszystkie domy z płaską dachówką i niestety Creaton przy Brassie wypada słabo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 27.08.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 A co powiecie o nowości Creatona SIMPLA? Muszę zdecydować się na dach w przyszłym tygodniu. Wycena około 1 000 zł tańsza od Braasa Tergalit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 27.08.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 hej marcin wczoraj zamówiłem creaton simpla chciałem domino ale mój dostawca mówił że już nie załatwi i zaproponował mi simpla, też myślałem na tegalitem i teviva są to betonowe ale mnie to jeszcze nie odstraszało, zobaczyłem ten okapnik i wyglądał jakby nie zagęszczony taki porowaty oczywiście z dachu pewnie nie było by widać ale w końcu zdecydowałem się na creatona a tu kolejna niespodzianka, simple próbki już widziałem jest większa formatowa podobna do teaglitu/teviva czarna angoba taką wybrałem ładnie wygląda, nowy produkt pewne ryzyko zawsze istnieje ale widząc domino zdecyzdowałem się na simpla choć ta produkowana jest w Polsce a uważam że nasze zakłady też potrafią dobrze ją zdrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.08.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Potwierdzam. Oglądałem niedawno DuratopPRO, który jest zeroko reklamowany. Nie powiem, spodobał mi się bardzo, ale na żywo... Też byłem zachwycony ulotkami i reklamą w Internecie a co gorsza nikt nie miał tego na składzie nawet żeby pokazać 1 szt.Udało mi się uprosić aby ściągli jedną abym mógł zobaczyć i pomacać.Oglądałem ale macać nie chciałem jak szybko wszedłem tak szybko uciekłem ze składu.Do reklamy chyba zrobili specjalną dachówkę bo nawet w 25% nie była do tej jednej podobna.Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 28.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Braas teviva bym odradził ponieważ jest krucha i zamki odpadają podczas montażu, a nie wspomnę już gdy po dachu biegają ekipy od instalacji odgromowej bądź od internetu czy telewiziji, wtedy gdy pęknie jedna musisz wymienić 5 kolejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik Dolecki 11.10.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 hej marcin wczoraj zamówiłem creaton simpla chciałem domino ale mój dostawca mówił że już nie załatwi i zaproponował mi simpla, też myślałem na tegalitem i teviva są to betonowe ale mnie to jeszcze nie odstraszało, zobaczyłem ten okapnik i wyglądał jakby nie zagęszczony taki porowaty oczywiście z dachu pewnie nie było by widać ale w końcu zdecydowałem się na creatona a tu kolejna niespodzianka, simple próbki już widziałem jest większa formatowa podobna do teaglitu/teviva czarna angoba taką wybrałem ładnie wygląda, nowy produkt pewne ryzyko zawsze istnieje ale widząc domino zdecyzdowałem się na simpla choć ta produkowana jest w Polsce a uważam że nasze zakłady też potrafią dobrze ją zdrobić ironsmith, jak z Towją Simpla? Ja również wybrałem SIMPLE Creatona - okazał się to największy błąd jaki popełniłem podczas budowy. Dachówka krzywa, popękana, Skończyło się u mnie na reklamacji, niestety Creaton nie chce zwrócić mi pieniędzy za zmarnowane materiały. Nie wierzcie w super zdjęcia (photosop, wizualizacje) jak ją kupicie i przywiozą Wam na budowę - załamiecie się jej jakością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.drygasiewicz 11.10.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Pytanie Creaton czy Braas to pytanie rodzaju PiS czy PO. Chyba ktoś tu chce konfrontacji:) Ja bym polecił Braasa, szczególnie orzy badziewiu jakim jest nowa Simpla Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyh1989 01.04.2017 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Nie polecam firmy creaton to najgorsza firma chyba z wszystkich,dachowka krzywa ze nikt nie chcial jej ukladac,firma nie poczuwa sie kompletnie do odpowiedzialności i nie zamierza pokryc zadnych kosztów. Omijajcie creaton szerokim lukiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 26.07.2022 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Poszukuję druku gwarancyjnego z firmy Creaton z 2014 roku. Może ktoś posiada takowy dokument, w którym są wyszczególnione warunki gwarancji. Będę wdzięczny, gdyż wznawiam walkę z Creatonem. Creatona nie polecam ze względu na podejście do klienta. Reklamuję dachówki Creaton Premion Finese , które stają się z roku na rok coraz bardziej białe z powodu wewnętrznych mikropęknięć / wykwitów. Mikropęknięć przybywa, dach coraz to bardziej szary zamiast błyszcząco czarnego, a firma Creaton stwierdziła, że cytuję "Nie możemy uznać, że zgłoszona przez Państwa wada dachówek, jest wadą podlegającą reklamacji w ramach gwarancji, gdyż ma ona charakter wyłącznie estetyczny." Wspomnę jedynie, że dachówkę zakupiłem w 2009 roku. w 2014 roku została wymieniona z dokładnie tego samego powodu, który pojawił się ponownie.Przypadek, że z dachówką dzieje się ciągle to samo?Ciekawym jest również fakt, iż w 2020 roku w nowych warunkach gwarancyjnych jest dokładnie opisane wyłączenie z gwarancji cech estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts