Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, potrzebuje pomocy lub też inspiracji.

Musze zorganizować sobie biuro do pracy po godzinach w mojej kawalerce. Zakupiłam na chybcika zestaw w Ikea w kolorze białym [ATTACH=CONFIG]358191[/ATTACH . Szafe i komodę mam z BRW w kolorze śliwa 176,aranz_sliwa.jpg (widoczne na zdjęciu, choć na śliwę to nie wygląda ale tak sie nazywa kolor). Kompletnie nie wiem jak dobrać kolor ścian i paneli żeby to grało. Będę robić remont w przyszłym miesiącu i próbuje coś wybrać ale wszystko wydaje mi się od parady. Na razie chcę zostać przy meblach które mam. Wymiary pokoju 4x4,5m dwie puste ściany a na pozostałych drzwi wejściowe oraz balonowe z oknem podwójnym. Myślałam, o stonowanej szarości z jakimś akcentem kolorystycznym na jednej ze ścian (np. paski :stirthepot: ). Z racji, że to pokój sypialnano-gościnny chciałabym żeby wyglądał elegancko, ale przytulnie. Proszę] o jakieś rady :)

mi1.JPG

mi1.JPG

176,aranz_sliwa.jpg

https://forum.murator.pl/topic/211687-remont-w-kawalerce/

• 3 weeks później...

Stonowana szarość to bardzo dobry wybór. Tak jak pomysł z akcentem kolorystycznym. Granat lub błękit ładnie będzie wyglądał – oryginalnie i elegancko. Dobrze komponuje się z bielą i „śliwą”.

Kolorowe paski ożywią całość, tylko pytanie czy nie będą zbyt rozpraszające przy pracy… Wszystko zależy, jaki rodzaj pracy wykonujesz. Jeśli taką, która wymaga kreatywności to paski będą dobre. I duża ilość koloru pomarańczowego.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

https://forum.murator.pl/topic/211687-remont-w-kawalerce/#findComment-7129344