kuba89 11.06.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Cześć, Dostałem wstępny projekt od architekta. Jest to parterówka do 100 m2 z garażem jednostanowiskowym, ale szerszym niż w typowych projektach. W projekcie będzie przewidziana późniejsza adaptacja poddasza. Schody docelowo maja być w pokoju obok salonu. Planowane ogrzewanie to gaz plus kominek z płaszczem. Co sądzicie o projekcie ? Jeśli macie jakieś sugestie będę bardzo wdzięczny.http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/82b2c733c76d79bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 11.06.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Po co Ci kominek z plaszczem? Jesli juz koniecznie chcesz kominek to bez plaszcza (koszty spore, a oszczednosci zadne) Odnosnie ukladu sie nie wypowiadam, bo kazdy ma inne preferencje, ale po co Ci taka duza kotlownia? Przy gazie wystarczy Ci kilka m2, a pamietaj ze kazdy dodatkowy m2 to ~2500pln. Skoro masz projekt indywidualny, to mozesz metraz dopasowac co do metra i tym samym zredukowac troche koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba89 11.06.2016 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Myślałem o kominku i podpiecie go do podlogowki. Chce zastosować podłogowe ogrzewanie na całości. Mówisz że to kiepskie oszczędności na ogrzewaniu ? Co do kotłowni to będzie pełniła funkcję skladziku itp. Myślę jeszcze czy nie wstawić tam ścianki dzialowej i kotłownia była by całkiem oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 15.06.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Projekt indywidualny wyglądający na typowy. Przemyśl przejście z garażu do domu. Najlepiej jeśli garaż łączy się z wiatrołapem, bo tam zostawiasz buty i kurtkę. Będziesz leciał przez cały dom w ubłoconych butach aby się rozebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.07.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Rozumiem, że przy 100m2 to poszaleć się nie da. Ale ten projekt jest słaby, klon z gotowców. Pomyślcie czy nie warto trochę odchudzić garaż i kotłownię na rzecz kuchni i garderoby. Czy nie byłoby przyjemnie mieć w kuchni wyspę lub mały stół śniadaniowy? A przy tak malej garderobie to i tak pewnie w końcu postawicie dodatkową szafę w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 06.07.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,0%2C0.htm?c=53&wsk_1=&gd=&pz_1=&pz_0=&k_1=&k_0=&web_0=&lp=4&web_1=&knd_0=&wo_0=&knd_1=&wsk_0=&p_0=90&p_1=110&a=&c=53&wk_1=&wk_0=&q=&wef_0=&wef_1=&t=1&wo_1=&v=1&page=2&sd=jak przerzucisz kotłownię do garażu masz praktycznie swój projekt. Nie wiem, po indywidualnym spodziewałabym się większej inwencji twórczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 11.08.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Mam podobny projekt indywidualny, tylko trochę większy dom, bo pow mieszkalnej wychodzi 136m2 + garaż ok 40, Odezwij się na mirekb3(at)gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts