Darknes 11.06.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam jestem nowy w forum i przepraszam jeśli taki temat powstał ale nie wiem jak nawet tego szukać. Wracając do tematu mam problem z kominkiem a chodzi o to że połowa dymu wylatuje na zewnątrz a nie przez komin co w takiej sytuacji można zrobic. Pomimo że położony został strażak dalej jest ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darknes 11.06.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam jestem nowy w forum i przepraszam jeśli taki temat powstał ale nie wiem jak nawet tego szukać. Wracając do tematu mam problem z kominkiem a chodzi o to że połowa dymu wylatuje na zewnątrz a nie przez komin co w takiej sytuacji można zrobic. Pomimo że położony został strażak dalej jest ten sam problem http://images78.fotosik.pl/670/31e459dd3190d6d9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darknes 11.06.2016 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 http://www.fotosik.pl/zdjecie/9934908c8c9523e1http://www.fotosik.pl/zdjecie/6698cf16b6728d91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.06.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Środek zrobiony źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darknes 11.06.2016 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 A jak to powinno wyglądać bo powiem szczerze że na temat takich kominów to jestem blady. Czy dało by się to jak kolwiek przerobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.06.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam.Wnętrze i otwór paleniska wymurowany "na pałę" ... A powinien być po prostu policzony i odpowiednio ukształtowany - skos na tylnej ścianie w odpowiednim miejscu i z półką dymową, odpowiednia wysokość nadproża dostosowana do dalszej części grilla przechodzacej już w komin.Jak to teraz naprawić ?Wstaw po prostu (też "na pałę") blachę zakrywającą co najmniej 1/3 górnej części otworu grila (chodzi o zmiejszenie wysokości). Powinno zadziałać.Że nie będzie ładnie ... ? ... ale przestanie przynajmniej dymić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.06.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 A jak to powinno wyglądać bo powiem szczerze że na temat takich kominów to jestem blady. Czy dało by się to jak kolwiek przerobić ??Pokaż zdjęcie, które zdradzi wysokość komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 12.06.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Ewentualnie podnieść palenisko cegłami do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts