albertas 11.06.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam, Prosiłbym o ocenę pomysłu na wentylację grawitacyjną dwóch pomieszczeń. Moje pomieszczenia są szare. Białe to pomieszczenia sąsiadów. LEGENDA: G - garaż (20m^2), P - pomieszczenie (30m^2). BRĄZOWY - drzwi CZERWONY - otwory 14cm przy stropie NIEBIESKI - otwory 14cm na dole w drzwiach Na zewnątrz otwory zakończone najprostszą kratką wentylacyjną: Czy takie rozwiązanie będzie skutecznie wietrzyło pomieszczenia? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 11.06.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Ja mam podobnie w garażu (18 mkw, tylko auto, murowany) - dwa otwory wentylacyjne ok 15 cm nad poziomem gruntu z kratką po obu stronach bramy wjazdowej i trzeci kanał wentylacyjny po przeciwnej stronie bramy, z tym że kanał wyprowadzony jest do krótkiego ok 50 cm wystającego ponad dach (płaski) komina wentylacyjnego. I to byłby chyba dobry dodatek do Twojego pomysłu. Oczywiście jeśli to możliwe to wyprowadzić kanał wywiewny trochę wyżej ponad dach stosując jakiś prosty i tani kanał. Co do rozmiarów kratek trudno mi powiedzieć jaki powinny mieć wymiar i przekrój żeby przepływ powietrza był odpowiedni do pomieszczeń i ich przeznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts