anaki112 13.06.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Jaką polecaie pralkę ładowaną od przodu? poszukuje dobrego sprzętu do 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crle 15.06.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Jaką polecaie pralkę ładowaną od przodu? poszukuje dobrego sprzętu do 1600 zł Zerknij sobie na pralki marki Candy. Sama jestem posiadaczką ich praliki z serii slim już od dłuższego czasu i nie narzekam. Dużo programow, wszystko oznaczone. Pralka się nie psuje. Raz tylko wciagnęła skarpetkę Kupiłam bo moi rodzice mają pralkę tej firmy od ponad ... 15 lat tak wiec postanowiłam nie zmieniać firmy. Poza tym pralka zajmuje niewiele miejca w łazience bo ma 40 cm głębokości a pojemność całkiem znośna ( 6 kg ale to nam wystarcza). Wadą jest to,że jest trochę głośna ale za to ma dużą prędkość wirowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 17.06.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 ja bym brał coś od Boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.06.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Boscha - gdzie programator kosztuje 80 % ceny pralki, a reszta części jest niewymienna. Za 1600 zł będziesz miała dwie pralki w promocji i pośmigają dwa razy dłużej niż jedna i będą świeże, czyste, bez kamienia, nie musisz o nie dbać, nie licząc gwarancji zamiast na 2 lata to na 4 lata. Ja kupiłem whirlpool'a i śmiga już dwa lata koszt 699 zł w promocji Neonet, ma wszystko co trzeba bez wodotrysków, prosty, łatwy w obsłudze, ma krótkie programy, pauze, wyjmowany pojemnik na proszek (można opłukać wodą i wysuszyć). Nie kupuj tych z dużym wsadem bo im większy wsad tym pranie gorzej się pierze. Lepiej zrobić dwa krótsze cykle i mniej ubrań. A prędkość wirowania - 1200 obr/min, owszem pranie suchsze ale wymięte i trudne do rozprasowania, spokojnie wystarcza 800 a nawet 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 20.06.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Boscha - gdzie programator kosztuje 80 % ceny pralki, a reszta części jest niewymienna. Za 1600 zł będziesz miała dwie pralki w promocji i pośmigają dwa razy dłużej niż jedna i będą świeże, czyste, bez kamienia, nie musisz o nie dbać, nie licząc gwarancji zamiast na 2 lata to na 4 lata. Ja kupiłem whirlpool'a i śmiga już dwa lata koszt 699 zł w promocji Neonet, ma wszystko co trzeba bez wodotrysków, prosty, łatwy w obsłudze, ma krótkie programy, pauze, wyjmowany pojemnik na proszek (można opłukać wodą i wysuszyć). Nie kupuj tych z dużym wsadem bo im większy wsad tym pranie gorzej się pierze. Lepiej zrobić dwa krótsze cykle i mniej ubrań. A prędkość wirowania - 1200 obr/min, owszem pranie suchsze ale wymięte i trudne do rozprasowania, spokojnie wystarcza 800 a nawet 600. to czy osadzi się kamień raczej nie zależy od producenta....whirpoola mieliśmy kiedyś 11 lat i nie było awarii...1,5 roku temu kupiliśmy ponownie whirpool i po roku spaliła się grzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 20.06.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 to czy osadzi się kamień raczej nie zależy od producenta.... A gdzież ja napisałem że kamień osadza się w zależności od producenta ? Chodziło mi o to że każda nowa będzie wolna od eksploatacyjnych osadów (kamień wapienny, piasek, proszek) i nie będzie brzydko pachniała . Takie mamy czasy że są rzeczy które warto kupić tańsze a częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gettis 22.06.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 mam w mieszkaniu pralkę bosh i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmirek69 15.07.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 u nas elektrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_er 23.07.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 ja podpisuję się pod boschem albo whirpoolem. Fajnie tanio można kupić czesci zamienne w sklepach. Programator ostatnio kupiłem do Boscha za 200zł nowy na north.pl także opłaca się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdisek 25.07.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 My mamy LG w domu, jest super. dobrze się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbur 28.07.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 u mnie w domu whirpool, ale słyszałem, że candy też jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek37 28.07.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Polecam Indesit. Kupiłem 10 lat temu i nigdy jeszcze nie narzekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilion 16.08.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Candy jest okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lskw 19.08.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Ja również polecam Candy. Pralki są niedrogie bo wiele modeli o sensownej pojemnosci mozna kupić w cenie mniejszej niż 1000 zł ( warto jest sobie oczywiście wszystko porównać wcześniej w sieci , ceny w róznych sklepach bo rożnice mogą byc znaczne). Sam mam obecnie ich pralkę slim GVS34 126DC3/2-S . Pralka przy 38 cm grubości mieści 6 kg prania. Programów jest sporo. Pralka ma również system smart tak wiec można sobie zaprogramować programy samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraonka 20.08.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ja mam Amicę i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.08.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 nam zdechł bardzo wypaśny bosch. Działał 8 lat, padła przetwornica częstotliwości (zwana tez sterownikiem silnika) za bagatela 800 zł. Mechanik który kupił zwłoki pralki polecał Boscha z serii WAE. Pralka stara, bardzo dopracowana z tanimi częściami. Nie polecał wyższych modeli bo kończą jak nasza. WAE przestała byc produkowana, w sklepach i na magazynach wiele ich nie ma. Trza się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 nam zdechł bardzo wypaśny bosch. Działał 8 lat, padła przetwornica częstotliwości (zwana tez sterownikiem silnika) za bagatela 800 zł. Mechanik który kupił zwłoki pralki polecał Boscha z serii WAE. Pralka stara, bardzo dopracowana z tanimi częściami. Nie polecał wyższych modeli bo kończą jak nasza. WAE przestała byc produkowana, w sklepach i na magazynach wiele ich nie ma. Trza się spieszyć.A ja mam Siemensa czyli bliźniaka tej właśnie serii Boscha (tyle, że jeszcze bez wyświetlacza). Padły amortyzatory, po 260 zł sztuka. Plus wymiana, bo tak jest to zrobione, że samemu nie poradzisz. Fakt jest faktem, że 15 lat przekulała. Czy to dużo czy mało, trudno powiedzieć. Frania pewnie i 50 lat pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 21.08.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Podstawą silnik indukcyjny. My mamy elektrolux A. Da się skrócić czas prania. Ma dobry manager programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.08.2016 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Podstawą silnik indukcyjny. My mamy elektrolux A. Da się skrócić czas prania. Ma dobry manager programówA są inne silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.08.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Od 13 lat użytkuję pralkę Gorenje. Bez żadnych wyświetlaczy i zbędnych bajerów. Średnio intensywna eksploatacja. Gorenje to jedna z nielicznych firm, która produkuje u siebie czyli w Słowenji a nie w chinach itp. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts