arnika1983 13.06.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Witam, wprowadziłam się do świeżo wykończonego mieszkania i po przesunięciu kartonów z dobytkiem okazało się, że na nowych panelach w jednym miejscu w rogu pokoju jest odbarwienie... Pech chciał, ze w jednym z kartonów była chemia łazienkowa i jedna z butelek zaczęła przeciekać uszkadzając panel Pytanie jak najsprytniej wymienić uszkodzony panel (Quick Step na click), listwy są przyklejone do ściany więc ich ściągnięcie nie wydaje mi się najmniej inwazyjne... pytanie czy lepiej jednak zdjąć listwy i wymienić cały uszkodzony róg czy zostawić listwy, a wyciąć i przykleić nowy panel... Uszkodzenie jest spore więc jego maskowanie woskiem itp. nie wchodzi w grę... Dzięki, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 17.06.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Panel jest montowany na pióro wpust , nie można wyciąć jednego panela i go wkleić . Trzeba rozmontować po kolei od początku ściany i wtedy wymienić uszkodzony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 17.06.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 można wymienićhttps://youtu.be/Wl-MWTz-EtI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabeelek 15.02.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 U mnie też "fachowcy" uszkodzili dwa panele. Czy można to wyciąć i włożyć nowy czy trzeba rozbierać podłogę do tego momentu? (zamki/pióra nie po pękają?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 16.02.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Można wymienić, ale wiem to tylko z teorii, od osób montujących mi panele. Prawdopodobnie w sposób zbliżony do tego na filmie. Mówi, że rozcinają panel piłką oscylacyjną; wyjmują, w nowym panelu odcinają wpust albo pióro i panel w tym miejscu po prostu przyklejają, mówili, że do podkładu trzeba przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts