kgracjank 14.06.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam jak w temacie Wszystko jest opisane na schemacie, przepraszam za jego bylejakość, proszę o opinie czy są nadzieje, że to będzie działać dość skutecznie ? Schemat w załączniku Dolne źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 15.06.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Witam jak w temacie Wszystko jest opisane na schemacie, przepraszam za jego bylejakość, proszę o opinie czy są nadzieje, że to będzie działać dość skutecznie ? Schemat w załączniku Jeśli miało by być zrobione tak jak rozrysowałeś, to mało prawdopodobne by to działało dobrze (jeśli w ogóle). Za duża różnica odległości pomiędzy pierwszą a ostatnią pętlą co spowoduje dużą różnicę oporów tłoczenia w wyniku czego część "sond spiralnych" może nie pracować. Nie wiem jak sprawa wygląda w przypadku tych sond, ale z założenia nie powinno być kostki brukowej nad wymiennikiem poziomym a te sondy ze względu na głębokość, to raczej poziome niż pionowe. Jeśli faktycznie nie masz innego miejsca na działce, to pozostają odwierty, albo powietrzna PC. Może pokarz rysunek działki z naniesionymi budynkami, instalacjami zewnętrznymi oraz kostką brukową, to może uda się coś wymyślić. Ja też mam wąską działkę, ale tak wszystko zaprojektowałem, że zmieściłem poziomy wymiennik do PC i śmiga aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts