yarecki_wr 14.06.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Mam taki dylemat, dach o nachyleniu 45st z poddaszem użytkowym przy ściance kolankowej 110 więc trochę dachu będzie nad sypialnią choć na wysokości to z 120cm a dalej już poddasze. Patrząc na ceny widzę, że w cenie płaskiej dachówki (jedyny rodzaj jaki się podoba żonie jeśli chodzi o ceramiczne) mogę dać blachodachówkę z deskowaniem i 4mm papy i jeszcze na coś zostanie. Całe zamieszanie rozchodzi się o poziom hałasu. Sama dachówka ceramiczna z pewnością bardziej tłumi hałas niż blachodachówka, ale co jeśli pod nią jest papa i deskowanie a dalej 30cm wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgredek_98 15.06.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Będzie cisza jak w piwnicy. Wełna wytłumia idealnie dzwieki, do tego jeszcze bedziesz miał pape ktora tez odbija czesc fal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 15.06.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Będzie cisza jak w piwnicy. Wełna wytłumia idealnie dzwieki, do tego jeszcze bedziesz miał pape ktora tez odbija czesc fal. nie byłbym taki pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 16.06.2016 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 No właśnie nie ma jak tego sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 16.06.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 będzie cichutko - jak chcesz mieć pewność to przykręć podwójnie płyty gipsowe wtedy nawet gradobicia nie usłyszysz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 16.06.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 ale wiecie to bo tak macie czy uwazacie ze powinno byc cicho? Bo ja tak właśnie mam tylko zamiast papy membrana i deszcz slychac. Nie jest to jakos extremalnie uciazliwe ale slychac. Tyle ze nie wiem na ile slychac uderzanie deszczu w blache a na ile w okna dachowe a mam ich 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 16.06.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Raz na szkoleniu przedstawiciel chyba Veluxa, na pytanie na temat właśnie dzwięku deszczu w szybe obpowiedział : "Mnie takie dzwięki odprężają, a moja teściowa kupuje w sklepie płyty z takimi dzwiękami" A na serio to dobre ocieplenie rozwiąże problem w ogromnym stopniu. Tylko mówimy tu o porządnej wełnie a nie wacie z casto. Nie zapominając o dwóch wartwach wełny, druga prostopadle do krokwi. P.S Ostatnio odwiedziłem rodzine mieszkającą w kamienicy zaraz przy torach tramwajowych. Ja zwracałem uwagę na każdy tramwaj, a Oni mówią że już zupełni im to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 17.06.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Tyle ze nie wiem na ile slychac uderzanie deszczu w blache a na ile w okna dachowe a mam ich 6 Witaj photos, Jeżeli zależy Ci na wyciszeniu, to możesz zastosować okna VELUX z pakietem wyciszania deszczu. Nasz zespół akustyków opracował okno dachowe, które obniża poziom hałasu spowodowanego przez deszcz o Rw 7 dB, w porównaniu ze standardowym oknem dachowym, co dla ludzkiego ucha jest obniżeniem hałasu o połowę. Ciszę zapewnia zwiększona grubość szyby zewnętrznej i specjalne oblachowania pokryte folią wyciszającą. Tak wyposażone okna pomogą spokojnie przespać całą noc, nawet podczas największej ulewy. Okno to osiąga też świetny wynik, jeśli chodzi o poziom dźwiękochłonności, który wynosi Rw 37 dB, co oznacza wysokie wytłumienie hałasów pochodzących z zewnątrz. Dlatego, jeżeli bardzo przeszkadza ci hałas deszczu lub mieszkasz w głośnej okolicy, to polecamy zastosowanie takiego okna. ps. Efekt wytłumienia odgłosów padającego deszczu na każdym oknie dachowym daje też markiza czyli siateczka rozwijana na zewnątrz okna, która oprócz tego, że świetnie izoluje przed ciepłem, to jak się okazuje też dobrze wygłusza, bo krople deszczu nie spadają bezpośrednio na szybę. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 17.06.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Witaj photos, Jeżeli zależy Ci na wyciszeniu, to możesz zastosować okna VELUX z pakietem wyciszania deszczu. Dzięki znam wasze produkty, ale temat jest o czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 17.06.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 skoro tak bardzo zależy ci na ciszy to wybierz dachówkę a na okna nie poradzisz ! blacho- dachówki bym nie zakładał chyba że poddasze nie użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts