Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problemy z kominkiem zuzia 14 deco

mmateus

Recommended Posts

Widze, ze podraznilem Kratki.pl, wcale nie celowo.

...

Jesli uzyskam jasna informacje ze jest to prawidlowe zachowanie tego typu kominka to temat zakonczony. Jesli tak byc nie powinno to prosze o pomoc specjalistow z kratki.pl

W kwestii formalnej.

Zapewne pomyślałeś, że odezwał się producent :):):)

Te "kratki" to inaczej Forest-Natura, znany na tym forum gawędziarz.

Pisałem, zadzwoń do producenta, zadzwoń lub napisz mail na ich adres mailowy i tam szukaj pomocy. Dobrze radzę, bo ludzie z Kratki.pl są chętni do pomocy i zapewne nie zostawią twojego tematu bez jego załatwienia.

Pewną formą regulacji, na pewno lepszą od przereklamowanego sterownika, jest moderator ciągu. Skuteczny, ale trochę przebrzmiały w świetle ostatniego kociokwiku na temat czystości spalania.Bufor (co najmniej 500 l) tez by pomógł. Ale jak się nie ma co się lubi....trzeba się nauczyć obsługiwać to co się ma. Uważaj tez na zbyt duży ogień. Pompy nie zdążą odebrać energii i będzie uciekać w komin. Zawsze gdy pali się mocno, pompy przełącz na max.

Pewną formą regulacji, na pewno lepszą od przereklamowanego sterownika, jest moderator ciągu. Skuteczny, ale trochę przebrzmiały w świetle ostatniego kociokwiku na temat czystości spalania.Bufor (co najmniej 500 l) tez by pomógł. Ale jak się nie ma co się lubi....trzeba się nauczyć obsługiwać to co się ma. Uważaj tez na zbyt duży ogień. Pompy nie zdążą odebrać energii i będzie uciekać w komin. Zawsze gdy pali się mocno, pompy przełącz na max.

Dlatego zalozylem temat, w serwisie na pewno powiedza mi, ze sterownik dobry i to musi dzialac tylko ze to moja wina ze nie dziala.

Sprawa jasna, jak w poprzednim poscie, uczymy sie palic i uczymy sie swojego kominka.

Mnie wprowadzono w blad mowiac ze sterownik zalatwia sprawe.

W sumie to dobrze bo bylo by nudno i prosto. :)

Zastanawialem sie nad regulatorem ciagu do wyczyszczki. I tu moje pytanie czy spelni swoja funkcje poniewaz podczas palenia otwieralem ja ,dla testow, a ogien jak szalal tak szalal w palenisku. No chyba ze wtedy dziala to na innej zasadzie.

Kupilem juz zabawke za 600 nie chce nastepnej za 300.

W

Np chce wyjsc pilnie z domu, poniewaz obsluga klienta pionformowala mnie iz nie mozna zostawic kominka bez nadzoru.

.pl

REWELACJA !!

Kolego albo robisz sobie z nas przysłowiowe jaja albo kupiłeś zabawkę ....

Wkład kominkowy z płaszczem wodnym , urządzenie grzewcze które jest kotłem c.o. na paliwo stałe , którego niemożna pozostawić bez nadzoru ??

Jeśli jest prawdą to co piszesz o poradzie "obsługi klienta " to takiego czegoś jeszcze nie słyszałem jak robię w tej branży od 1991 roku !!

Kto dopuściła taki kocioł do sprzedaży ??

Cytat z maila kratki.pl do wgladu, poza tym w intrukcji do wkladu napisano to samo czyli zakaz zostawienia bez nadzoru. Zadne jaja :)

Takie zapisy w instrukcjach, to "dupochron" i traktowanie użytkownika jak idioty...Dość powszechna praktyka w wielu firmach (z wyjątkiem Darka...:rolleyes:)

W swoim temacie, kwestionowałem treść gwarancji załączonej do zakupionego wkładu. Podajesz podobne "dane". Zadzwoń do nich. Mail być może, to za mało w tej sprawie, W swojej sprawie byłem bardziej "dociekliwy". Co zyskałem, to moje.

:)

Co znaczy kwestionowales? Uchyl rabka tajemnicy co mozna zyskac, ew priv?:p

Kwestionowałem, ... w kontakcie z producentem, zwyczajnie zwracałem uwagę, że "gwarancja" nie gwarantuje prawie żadnej gwarancji. Poczytaj swoją gwarancję.

Poza tym, trzeba rozmawiać. Tu na forum, niczego nie osiągniesz, choćby z tego powodu, że Kratki.pl, tu się nie udzielają, więc z ich strony, tu nie uzyskasz jakiejkolwiek odpowiedzi.

pamiętaj tylko, że kocioł jest kotłem tylko wówczas gdy jest zainstalowany w kotlowni, która spełnia wymogi bycia kotłownia.

w salonie jakiegokolwiek domu to niemożliwe do zrealizowania.

REWELACJA !!

Kolego albo robisz sobie z nas przysłowiowe jaja albo kupiłeś zabawkę ....

Wkład kominkowy z płaszczem wodnym , urządzenie grzewcze które jest kotłem c.o. na paliwo stałe , którego niemożna pozostawić bez nadzoru ??

Jeśli jest prawdą to co piszesz o poradzie "obsługi klienta " to takiego czegoś jeszcze nie słyszałem jak robię w tej branży od 1991 roku !!

Kto dopuściła taki kocioł do sprzedaży ??

weź plastikową torbę . ona też ma instrukcję obsługi w której pisze się że nie jest zabawką .

podobnie jest w przypadku każdego innego produktu, wkładów kominkowych również, instrukcję pełne są kuriozalnych na pierwszy rzut oka zapisów.

pb nazywa to dupochronem, dla mnie to znak czasów w których można oskarżyć producenta plastikowej torby o uduszenie jeśli założymy ją sobie na głowę.

inna sprawa to realizacją gwarancji. nie chce mi się wierzyć , że miałeś jakiekolwiek z tym problemy w kratki.pl

Kwestionowałem, ... w kontakcie z producentem, zwyczajnie zwracałem uwagę, że "gwarancja" nie gwarantuje prawie żadnej gwarancji. Poczytaj swoją gwarancję.

Poza tym, trzeba rozmawiać. Tu na forum, niczego nie osiągniesz, choćby z tego powodu, że Kratki.pl, tu się nie udzielają, więc z ich strony, tu nie uzyskasz jakiejkolwiek odpowiedzi.

weź plastikową torbę . ona też ma instrukcję obsługi w której pisze się że nie jest zabawką .

podobnie jest w przypadku każdego innego produktu, wkładów kominkowych również, instrukcję pełne są kuriozalnych na pierwszy rzut oka zapisów.

pb nazywa to dupochronem, dla mnie to znak czasów w których można oskarżyć producenta plastikowej torby o uduszenie jeśli założymy ją sobie na głowę.

inna sprawa to realizacją gwarancji. nie chce mi się wierzyć , że miałeś jakiekolwiek z tym problemy w kratki.pl

Czyli dupochron :)....Ja nie mam nic przeciwko pisaniu opasłych dupochronów, bo do tego zaczyna sprowadzać się instrukcja. Można to jednak zrobić mądrze, nie zapominając o tym, że po drugiej stronie jest człowiek. Ten człowiek dał zarobić parę groszy (czytaj - utrzymuje fiermę) i chciałby się dowiedzieć np. jak ma palić.

Tylko że tu nie instrukcję chodzi . Zasadniczym tematem jest wkład z płaszczem wodny który ma NIESZCZELNOŚĆ dającą NIEKONTROLOWANY dopływ powietrza do komory spalania . Skutkuje to brakiem pełnej sterowalności procesem spalania ....

Ale to już wszyscy wiedzą, że Twoje "romki" są najlepsiejsze....;)

OT.

Nie pisałem, że miałem problemy z realizacją jakiejkolwiek gwarancji. Tym bardziej, namawiam autora tematu do kontaktu z producentem.

Niemniej, twoja wiara jest słuszna :)

W temacie.

Jeśli temat dotyczy tego wkładu

https://kratki.pl/produkt/wklad-kominkowy-zuzia-deco-16_zuziadeco

na dole jest skrócony opis warunków gwarancji, gdzie m.in pisze :

"Ruszt i uszczelnienia kominka objęte są gwarancją na okres 1 roku od momentu zakupu wkładu."

OT.

Nie pisałem, że miałem problemy z realizacją jakiejkolwiek gwarancji. Tym bardziej, namawiam autora tematu do kontaktu z producentem.

Niemniej, twoja wiara jest słuszna :)

W temacie.

Jeśli temat dotyczy tego wkładu

https://kratki.pl/produkt/wklad-kominkowy-zuzia-deco-16_zuziadeco

na dole jest skrócony opis warunków gwarancji, gdzie m.in pisze :

"Ruszt i uszczelnienia kominka objęte są gwarancją na okres 1 roku od momentu zakupu wkładu."

Twój post świadczy dobitnie o poziomie dyskusji w temacie.

Właściciel nie wie co kupił bo wie tylko tyle, że to jest na wodę a Ty po "wnikliwym" doractwie wciskasz mu, że kupił powietrzaka.

Można się tu wiele "nauczyć".!!!:wave:

Twój post świadczy dobitnie o poziomie dyskusji w temacie.

Właściciel nie wie co kupił bo wie tylko tyle, że to jest na wodę a Ty po "wnikliwym" doractwie wciskasz mu, że kupił powietrzaka.

Można się tu wiele "nauczyć".!!!:wave:

Post jak post, a temat jak temat.

Poziom też, swoją drogą, jakiś jest. Niemniej wszyscy, Ty też czytasz to, co tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?249973-problemy-z-kominkiem-zuzia-14-deco&p=7163370&viewfull=1#post7163370

więc skąd pretensje ?

Mnie to też jakoś nie pasuje do reszty, ale to nie mój wkład, mam swój :)

Poza tym, nie doradzam mu a zachęcam do kontaktu z producentem, moze wtedy uda się ustalić jaki to wkład. Niczego też nie wciskam, mimo, że Ty to wciskanie gdzieś tu widzisz. Może samemu chciał byś coś wcisnąć ? :)