lukasz.zst 15.06.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Którą oczyszczalnie polecacie SBR PRIMO+, ZBS-6C Wysyłałem zapytanie w okręgu 150km , proszę o ofertę na oczyszczalnie w Mojej miejscowości gdzie podeszli bardzo rygorystycznie do przepisów oczyszczalni w aglomeracji Tylko 3 firmy złożyły propozycje na SBR PRIMO+, ZBS-6C gdzie SBR PRIMO+, ma wyższe parametry i certyfikaty . Były firmy które były fer i mówiły w prost że nie mają takie oczyszczalni do pracy w aglomeracji , były takie które w ciskały i w mawiały mi że ich oczyszczalnia spełni sie w aglomeracji. Były firmy które tylko polecały HABA SBR PRIMO+, nie mają jej w swej ofercie Cena SBR PRIMO+k6 8 856 zł brutto plus montaż 1500zł brutto czas czekania 5 tygodni ZBS-6C 6800,00zł netto i montaż 1500,00zł netto od rekiCzyli cena jest ta sama tylko SBR PRIMO+k6 tylko ma dużo wyższe parametry niż ZBS-6C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 15.06.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Którą oczyszczalnie polecacie SBR PRIMO+, ZBS-6C Wysyłałem zapytanie w okręgu 150km , proszę o ofertę na oczyszczalnie w Mojej miejscowości gdzie podeszli bardzo rygorystycznie do przepisów oczyszczalni w aglomeracji Tylko 3 firmy złożyły propozycje na SBR PRIMO+, ZBS-6C gdzie SBR PRIMO+, ma wyższe parametry i certyfikaty . Były firmy które były fer i mówiły w prost że nie mają takie oczyszczalni do pracy w aglomeracji , były takie które w ciskały i w mawiały mi że ich oczyszczalnia spełni sie w aglomeracji. Były firmy które tylko polecały HABA SBR PRIMO+, nie mają jej w swej ofercie Cena SBR PRIMO+k6 8 856 zł brutto plus montaż 1500zł brutto czas czekania 5 tygodni ZBS-6C 6800,00zł netto i montaż 1500,00zł netto od reki Czyli cena jest ta sama tylko SBR PRIMO+k6 tylko ma dużo wyższe parametry niż ZBS-6C Oferty nie złożę, bo mi za daleko, a jeśli mam do wyboru tylko dwie to wybieram ZBS. Dlaczego, gdyż firma jest znacznie dłużej na rynku i ma małe jak duże oczyszczalnie biologiczne. Daje to czas na naukę i wyciąganie wniosków. Druga, czyli PRIMO+ jest nowiutka, czyli znacznie krócej na rynku. Jestem uczulony na totalną reklamę i chyba dlatego coś nie wierzę w te super procenty od tej drugiej. Z moich doświadczeń wynika, że KAŻDY MA INNE ŚCIEKI i dlatego trzeba móc korygować parametry oczyszczalni. Jeśli masz obawy to po prostu zapytaj, czy możesz obejrzeć jakieś działające np. od zeszłego roku oczyszczalnie u ich klientów. W sumie to jest to kawałek do dojechania, ale z drugiej strony to nie jest to mało kasy do wydania. Zaznaczam, że chcesz obejrzeć dokładnie takie modele i nie mniej niż dwie albo nawet trzy. Nie mniejsze ani nie większe, czy jakieś podobne. Tyle teorii i ciekawe do kogo trafisz. Ewentualnie zapytaj obu producentów jakie po prostu mają najlepsze rozwiązania dla aglomeracji. Może coś jeszcze z rękawa wyciągną - ciekawe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.06.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Aglomeracja do 100tys, czy powyżej?To także jest ważne. Tu masz jeszcze inne do wyboruhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?179767-Oczyszalnia-biologiczna-ranking&p=7154722&viewfull=1#post7154722Poczytaj ten temat z kilka stron do tyłu. Wszystkiego się dowiesz. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts