rustin 16.06.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Pierwszy schodem mam za wysoki. Wszystkie inne będą równe, nawet ostatni na poddasze.Sytuacja wygląda tak jak na rysunku, na czarno to co jest. Wymyśliłem aby dolać taki półokrągły przed stopień ( czerwony półokrąg) grubości 5cm. Druga opcja to zrobić ten przed stopień wyższy ok 10cm i wtedy będzie pierwszy schodek będzie grubości tak jak przed stopieńPewnie będzie mało to wygodne ale chyba innego prostszego rozwiązania nie ma ? inny kształt, może normalny schodek prostokątny a nie okrągły ?Którą opcję wybrać ? Drugie pytanie, czy niech to zrobią podczas robienia posadzki , czy jak będzie układał płytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 16.06.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Schody będą drewniane? Poczekałbym z ostatecznymi decyzjami do czasu wykonania wylewek. Może można wylać dodatkowe 2-3cm więcej wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 17.06.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Na schodach będą płytki. Wylewki już nie zrobi większej z racji wysokości drzwi a styro i podlogowka rozłożona. Pomysł z tą płytą jest kiepski? Czy teraz wylewkarze niech tego nie robią tylko jak będzie ktoś płytki układał to to zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.06.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Zostaje albo skuć każdy schodek o te kilka cm albo zrobić tak jak proponujesz. Moi rodzice tak mają z podobnego powodu co Twój - jedyny problem jest podczas schodzenia po ciemku w nocy jak nie wiesz ile schodków do końca - można sobie kostkę skręcić bo noga nieprzygotowana że już podłoga jest;). Ale w dzień przez 30 lat z tym problemów nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 17.06.2016 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Kucie odpada. Nie wiem czy lepiej zrobić pół okrągły czy zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.06.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Zwykły. Z tego powodu o którym pisałem. Jak będziesz schodził po ciemku to na półokrągłym możesz nie trafić w stopień Ewentualnie ten dolny schodek możesz zrobić jako większy prostokąt niż pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.06.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Ja bym zeszlifowal. Ostatni schowek może być mniejszy ale pierwszy, hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 18.06.2016 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Wszystkie schodki szlifowac? Musiał bym go zjechać z 10cm, ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts